Η τεχνολογία κάνει τους ανθρώπους…. λιγότερο ανθρώπινους

Οι Millennials είναι οι νεαροί ενήλικες που μεγάλωσαν με smartphones και iPads και παίζουν την τεχνολογία στα δάκτυλα. Ωστόσο, πολλοί από αυτούς πιστεύουν ότι η τεχνολογία κάνει τους ανθρώπους.... λιγότερο ανθρώπινους, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

Η έρευνα έγινε σε 12.000 άτομα, ηλικίας άνω των 18 ετών και σε οκτώ χώρες, για λογαριασμό της Ιntel Corporation. 

Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι νέοι μεταξύ 18 και 24 ετών θέλουν την τεχνολογία "να είναι πιο προσωπική και να γνωρίζει τις συνήθειές τους" 

Αντίθετα, οι μεγαλύτερες γυναίκες (άνω των 45) και εκείνοι που ζουν στις αναδυόμενες αγορές, όπως στην Ινδία και τη Βραζιλία,  είναι πολύ πιο ενθουσιώδεις σχετικά με τον ρόλο  που μπορεί να διαδραματίσει η τεχνολογία  στη ζωή τους.

Σχεδόν το 90 % των νεαρών ενηλίκων που ερωτήθηκαν, παραδέχθηκε ότι οι καινοτομίες στην τεχνολογία κάνουν τη ζωή πιο εύκολη. 

Υπήρχε όμως και ένα  60 %  που υποστήριξε  ότι οι άνθρωποι βασίζονται σε αυτές πάρα πολύ και ότι η τεχνολογία μπορεί να είναι "απάνθρωπη".

Ένα μεγάλο ποσοστό, το 70%, δήλωσε ότι η  τεχνολογία βελτιώνει τις προσωπικές τους σχέσεις και περίπου οι μισοί πιστεύουν ότι έχει καλό αντίκτυπο στην εκπαίδευση, τις μεταφορές και την υγειονομική περίθαλψη.