Η Google ετοιμάζει κατ’ οίκον delivery με… αεροπλανάκια!

Ο όρος “drone”, που στα ελληνικά μεταφράζεται ως “μη επανδρωμένο αεροσκάφος”, είναι συνδεδεμένος με πολεμικές επιχειρήσεις και βομβαρδισμούς στόχων σε δύσβατες περιοχές. Όμως η Google φιλοδοξεί να το αλλάξει (και) αυτό.

Η Google έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα βίντεο για το Project Wing, το σχέδιο του κολοσσού του Διαδικτύου για να κατακτήσει και τους... αιθέρες.

Τι είναι το Project Wing; Ένας στόλος από μικρά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία μπορούν να μεταφέρουν διάφορα αντικείμενα από ένα σημείο σε ένα άλλο, λειτουργώντας ως... delivery. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, να παραγγέλνετε μέσω Διαδικτύου ρούχα ή βιβλία, και λίγο αργότερα να τα φέρνει μπροστά στην πόρτα σας... ένα μικρό αεροπλανάκι!

Ήδη, σύμφωνα με την Google, σε δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στην Αυστραλία, τα drones του Project Wing κατάφεραν να παραδώσουν με επιτυχία σε Αυστραλούς αγρότες σε απομακρυσμένες περιοχές ένα κουτί πρώτων βοηθειών, γλυκά, λιχουδιές για σκυλιά και νερό.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η υπηρεσία είναι εντυπωσιακός: Το αεροσκάφος δε χαμηλώνει, αλλά “πετάει” από ψηλά τα αντικείμενα, δεμένα όμως με ανθεκτικό σκοινί, ώστε να φτάσουν στο έδαφος με ελεγχόνενη ταχύτητα, χωρίς να καταστραφούν. Μόλις το αντικείμενο φτάσει στο έδαφος, ένας ειδικός μηχανισμός αποκολλάται από το πακέτο και επιστρέφει, μαζί με το σκοινί, πίσω στο drone, που κατόπιν επιστρέφει με τη σειρά του στη βάση του.

Το βίντεο είναι πολύ ενδιαφέρον: