Χάνει έδαφος το iPhone;

Ακούγεται πολύ συχνά τον τελευταίο καιρό ότι, η Apple και συγκεκριμένα το iPhone, έχει αρχίσει να χάνει έδαφος κατηγορώντας την εταιρία ότι, έχει σταματήσει να καινοτομεί. Σύμφωνα με το greekapplenews.gr όμως, η Apple και καινοτομεί και θα συνεχίσει να καινοτομεί βάσει ενός συγκεκριμένου πλάνου και σχεδίου. Τότε λοιπόν, πώς το iPhone χάνει έδαφος και δεν έχει ενσωματώσει κάποιες νέες καινοτομίες;

Αυτό συμβαίνει γιατί, στην Apple δεν τους αρέσει να μοιράζονται ιδέες, τεχνολογίες. Θέλει τον πλήρη έλεγχο της εμπειρίας του χρήστη ακόμη και αν αυτός ο έλεγχος είναι σε βάρος του. Φυσικά, αυτή η στάση έχει ως θετικό την υψηλή ποιότητα και τις εγγυήσεις που μπορεί να δίνει για τη λειτουργικότητα των προϊόντων της.

Τον προηγούμενο όμως, μήνα η γενική αυτή στάση ξεκίνησε, ίσως για πρώτη φορά, να δημιουργεί και κάποια προβλήματα. Τα Android κινητά έχουν ως μεγάλο χαρακτηριστικό το γεγονός ότι, μπορούν να παραμετροποιηθούν από τους κατόχους τους, σε σημείο που σχεδόν πλέον επιβάλλεται κάτι τέτοιο, ώστε ο χρήστης να έχει την μέγιστη εμπειρία που μπορεί να του προσφέρει η συσκευή του. Από την άλλη το iPhone, έχει ως χαρακτηριστικό την απλότητα και το γεγονός πως, όλα λειτουργούν άριστα με το που ανοίξει κανείς τη συσκευή. Για να το επιτύχει αυτό η Apple έχει τον πλήρη έλεγχο της εμπειρίας του χρήστη, με αποτέλεσμα: χρησιμοποιώντας το iPhone έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία και πάνω από όλα ασφαλή

Εδώ και χρόνια έχει δημιουργηθεί ένα κίνημα που αφορά το ξεκλείδωμα των iPhones, με αιχμή του δόρατος το Jailbreak. Οι χρήστες που δεν ξεκλειδώνουν τα iPhone τους πλέον μένουν πίσω από κάποιες καινοτομίες στην συγκεκριμένη βιομηχανία, μιας και η Apple έχει κλειδωμένο το λογισμικό της και μη προσβάσιμο σε αυτές.

Το τελευταίο είναι και αυτό που έχει δημιουργήσει προβλήματα τον τελευταίο καιρό μιας και οι χρήστες των iPhone μένουν πίσω από σημαντικές καινοτομίες. Για παράδειγμα στο Google Now, ενώ τα δυνατά σημεία του Google Now φαίνονται σε μια Android συσκευή, στην περίπτωση του iPhone η υπηρεσία ουσιαστικά είναι ακόμη μια εφαρμογή που πρέπει να έχει ανοιχτεί για να μπορέσετε να την χρησιμοποιήσετε. Και στο Facebook Home, οι iPhone χρήστες έχουν μια μειωμένη εμπειρία. Το ίδιο ισχύει και με το Google Glass, καθώς τα Google Glasses θα έχουν πρόσβαση μόνο στα GPS δεδομένα και στο διαδίκτυο του και έτσι, δεν θα μπορέσουν να απολαύσουν ούτε κατά το μισό την λειτουργικότητα και τις καινοτομίες του συγκεκριμένου προϊόντος.