Πώς να διαλέξετε το ιδανικό tablet

Η ποικιλία των tablets που κυκλοφορούν στην αγορά είναι τεράστια και είναι λογικό να προξενείται πονοκέφαλος από την πληθώρα των εφαρμογών που ενσωματώνει το καθένα απ' αυτά. Υπάρχουν όμως, μερικά απλά βήματα που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος υποψήφιος αγοραστής, ώστε να βρει αυτό που του ταιριάζει.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απαντήσετε σε επτά ερωτήσεις:

1. Πόσο μεγάλο θέλετε να είναι το tablet σας;

Τα tablets της αγοράς χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες μεγέθους τα 7ιντσα και στα 10ιντσα.Τα πρώτα είναι πιο βολικά στη μεταφορά και συνήθως, κοστίζουν λιγότερο. Κρατιούνται πιο εύκολα με το ένα χέρι και απαιτούν ελάχιστο χώρο για να αποθηκευτούν. Από την άλλη, δεν προσφέρουν αξιοπρόσεκτη ανάλυση οθόνης και θα δυσκολέψουν όσους θέλουν να παίζουν games ή να γράφουν πολλά e-mails.

2. Πόσο αποθηκευτικό χώρο χρειάζεστε;

Η συνήθης πρακτική είναι να κυκλοφορούν μοντέλα των 16,32 και 64 GB. Φυσικά, η τιμή ανεβαίνει, όσο ανεβαίνουν τα προεγκατεστημένα gigabytes. Μερικά Android tablets, μάλιστα, διαθέτουν και υποδοχή για κάρτα SD που προσφέρει ακόμη περισσότερο αποθηκευτικό χώρο. Εδώ, πρέπει να αναλογιστείτε την χρήση που πρόκειται να κάνετε στο gadget σας: θα βλέπετε videos, θα φορτώνετε φωτογραφίες, θα ακούτε μουσική από το tablet ή απλώς, θα το επιστρατεύετε για web browsing (Facebook και Twitter); Για την πρώτη κατηγορία, πρέπει να ξέρετε ότι, κάθε HD φωτογραφία κλέβει γύρω στα 5MB από τον αποθηκευτικό χώρο και μια δίωρη HD ταινία απαιτεί γύρω στα 3GB.. Αν μάλιστα, σκέφτεστε να αποκτήσετε και πρώτης κατηγορίας mobile games, υπολογίστε και 1-2 gigabytes για το καθένα από αυτά.

3. Android ή iOS;

Αν έχετε ήδη iPhone, αγοράστε iPad κι αντίστοιχα, αν έχετε ήδη Android smartphone, αγοράστε ένα Android tablet.

4. Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η ευκρίνεια της οθόνης για εσάς;

Όλα όσα θέλετε να κάνετε με την ταμπλέτα σας, web browsing, gaming, διάβασμα βιβλίων κλπ, γίνονται καλύτερα με μια οθόνη υψηλής ανάλυσης. Ίσως είναι το μοναδικό χαρακτηριστικό που αξίζει να πληρώσετε κάτι παραπάνω για να το έχετε.

5. Χρειάζεστε 3G ή 4G;

Τα tablets με δυνατότητα 3G ή 4G έχουν σημαντικά υψηλότερο κόστος, συνοδεύονται από ένα πάγιο μηνιαίο ποσό προς τον πάροχο του data και πρέπει να τα χρειάζεστε πραγματικά για να αποσβέσετε τα έξτρα χρήματα.

6. Θέλετε να αποκτήσετε το πιο πρόσφατο μοντέλο;

Τα περσινά ή και προπέρσινα μοντέλα που υπάρχουν στην αγορά, κυκλοφορούν σε προσιτή τιμή. Το iPad 2, για παράδειγμα, κυκλοφορεί ακόμη και μπορείτε να το βρείτε σε ανεκτό κόστος. Μια άλλη λύση, αν και κάπως παρακινδυνευμένη, είναι να ψάξετε στις αγγελίες των μεταχειρισμένων.

7. Θα εμπιστευτείτε ένα «ανώνυμο» πάμφθηνο tablet;

Καλύτερα όχι... Τις περισσότερες φορές, πίσω από το χαμηλό κόστος, κρύβονται φτηνά πλαστικά μέρη, επεξεργαστές που σέρνονται, οθόνες απογοητευτικής ανάλυσης και μπαγιάτικα λειτουργικά συστήματα. Φυσικά, υπάρχει και μια μικρή περίπτωση να μην ισχύει κάτι τέτοιο. Πριν την αγοράσετε, πιάστε την στα χέρια σας, δείτε την οθόνη της, δείτε πόσο γρήγορα (ή αργά) εκτελεί τις εντολές σας και αποφασίστε.

Πηγή: thegang.gr