Πιο ανθεκτικό το iPhone 5 από το Galaxy S3

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά που αναζητούν οι χρήστες smartphone από την συσκευή τους, πέρα από οθόνη, λειτουργικό, σχεδιασμό και δυνατότητες, είναι η ανθεκτικότητα του. Κανένας δεν θα ήθελε άλλωστε να αγοράσει μια συσκευή που κοστίζει τόσα χρήματα και μπορεί να καταστραφεί από μια απλή πτώση στο έδαφος.

Με αυτό το σκεπτικό, το AndroidAuthority βρέθηκε στο Hong Kong, απέκτησε ένα iPhone 5 και αποφάσισε να δοκιμάσει την ανθεκτικότητα του σε διάφορα σενάρια συγκρίνοντας το, σωστά μαντέψατε, με το Galaxy S3. Σε πτώση από το ύψος της τσέπης και στις δυο συσκευές προκλήθηκαν μόνο μικρές γρατζουνιές στο σημείο που χτύπησαν στο έδαφος. Οι οθόνες τους παρέμειναν άθικτες, ακόμα και αν το S3 βρήκε το έδαφος με την οθόνη.

Από το ύψος του στήθους, περίπου στα 1.2 μέτρα, στο iPhone 5 πάλι προκλήθηκαν σχετικά ασήμαντες γρατζουνιές στο σημείο που χτύπησε στο έδαφος, στο S3 όμως ράγισε η οθόνη στην γωνία που συγκρούστηκε με την πέτρα. Από το ύψος του αυτιού, στα 1.7 μέτρα η οθόνη του iPhone 5 παρέμεινε για μια ακόμα φορά άθικτη ενώ δεν σημειώθηκαν ρωγμές ή γρατζουνιές πέρα από το σημείο πρόσκρουσης. Στο S3 σημειώθηκαν και πάλι ρωγμές στην οθόνη ενώ άνοιξε και το πίσω καπάκι.

Στην τελική «δοκιμασία» από ύψος περίπου δυο μέτρων το iPhone 5 παρέμεινε για μια φορά άθικτο ενώ προφανώς ο reviewer λυπήθηκε το Galaxy S3 και δεν δοκίμασε να το ρίξει από τόσο μεγάλο ύψος. Το Galaxy S3 πάντως λειτουργούσε κανονικά μετά την πτώση παρά την ραγισμένη οθόνη του, ο reviewer όμως υπενθύμισε πως η αλλαγή της μπορεί να κοστίσει πάνω από 300 δολάρια.