Νέα σειρά οθονών από την LG

Η LG δεν σταματά να μας εντυπωσιάζει με τις καινούριες συσκευές που παρουσιάζει στην διεθνή έκθεση CES 2013. Με μία νέα σειρά οθονών, τεχνολογίας IPS (In-Plane Switching), παρέχει πολύ καλύτερες γωνίες θέασης από ότι οι διαδεδομένες μέχρι και σήμερα TFT οθόνες.

Η νέα σειρά περιλαμβάνει τα μοντέλα UltraWide, ColorPrime και Touch 10, ώστε να καλύψει τις ανάγκες των εφαρμογών επαγγελματικού χαρακτήρα με τα νέα συστήματα αφής.

Η UltraWide, είναι η πρώτη οθόνη που χρησιμοποιεί την αναλογία 21:9, που σε συνδυασμό με το μέγεθος των 29 ιντσών παρέχει αρκετό χώρο εργασίας και πολλές δυνατότητες για ταυτόχρονη λειτουργία πολλών εφαρμογών αλλά και αναπαραγωγή πολυμέσων. Στο σχεδιασμό της ξεχωρίζει το CINEMA Screen design που έχει υιοθετήσει η LG, με χαρακτηριστικό το πολύ λεπτό πλαίσιο που περιβάλλει την οθόνη.

Η ET83 Touch 10 ενσωματώνει τεχνολογία πολλαπλών επαφών, με έως και 10 διαφορετικά σημεία ταυτόχρονα. Σχεδιάστηκε έτσι, ώστε να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις δυνατότητες των Windows 8, με τις λειτουργίες dragging, pinching, scrolling και zoom να είναι εφικτές όχι μόνο με την χρήση δύο δακτύλων αλλά δέκα, κάνοντας την εμπειρία πολύ ταχύτερη. Η οθόνη έχει διάσταση 23 ιντσών και διαθέτει ενσωματωμένο πληκτρολόγιο αφής.

Τέλος, η νέα EA83 ColorPrime είναι μία πολύ καλή πρόταση για τους επαγγελματίες. Γραφίστες ή φωτογράφοι βρίσκουν εδώ την καλύτερη δυνατή απόδοση χρωμάτων και εικόνας. Η ανάλυση της αγγίζει τα 2560 x 1440 pixels (Wide Quad High Definition) ενώ η απόδοση των χρωμάτων αγγίζει στο 100% των δεδομένων από το sRGB και στο 99% του Adobe RGB color space.

Οι παραπάνω επιδόσεις καθιστούν το ColorPrime, το απόλυτο εργαστήριο επεξεργασίας γραφικών. Επίσης, έχει την δυνατότητα περιστροφής έως και 90 μοίρες, ώστε να δίνει περισσότερες επιλογές θέασης στον χρήστη.