Γρηγορότερο του Galaxy S3 το iPhone 5

Η συσκευή της μέτρησης φαίνεται να είναι ένα iPhone5,2 με iOS 6 και διπύρηνο επεξεργαστή ARMv7 στα 1.02GHz με 1GB μνήμης RAM. Τα αποτελέσματα δείχνουν πως τελικά το iPhone 5 είναι ισχυρότερο του Galaxy S3, έστω και οριακά.

Το μέσο σκορ του iPhone 5 στο Geekbench 2 είναι 1601, ξεπερνώντας έστω και με μικρή διαφορά το Asus Nexus 7 (1591) όσο και το Samsung Galaxy S3 (1560). Παράλληλα το νέο smartphone της Apple φαίνεται να είναι πάνω από τρεις φορές πιο γρήγορο από το iPhone 4S (629) και δυο φορές πιο γρήγορο από το iPad 3 (766). Ο χρήστης shiningneptune μάλιστα δημιούργησε ενα chart που δείχνει πως τα πάει ο επεξεργαστής του iPhone 5 σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Ο John Poole της εταιρείας Primate Labs που δημιούργησε το εργαλείο Geekbench προειδοποιεί πάντως πως τα αποτελέσματα ενδέχεται να είναι ψεύτικα, αλλά πιστεύει πως συμφωνούν με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του επεξεργαστή του iPhone 5. Το αν οι μετρήσεις αυτές είναι πραγματικές ή απλά υπερβολικά αισιόδοξες θα το μάθουμε λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία τις συσκευής στην Αμερική, στις 21 Σεπτεμβρίου.