Facebook: Μια συνήθεια που τελικά δεν ξεχνιέται

Αντίθετες προς τις προβλέψεις για τη σταδιακή εγκατάλειψη χρηστών του Facebook μέχρι το 2017, είναι οι τελευταίες έρευνες για τους ενεργούς χρήστες της σελίδας του Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Το απολύτως ενθαρρυντικό για το Facebook, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι οι ενεργοί του χρήστες όχι μόνο δε μειώνονται, αλλά αυξάνονται.

Το διάσημο μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχει 1,23 δισεκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες και οι τάσεις παραμένουν αυξητικές, ενώ συνεχίζει για ένα ακόμη τρίμηνο να αυξάνει και επί του πρακτέου τους ενεργούς του χρήστες.

Η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας για το τέταρτο τρίμηνο του 2013 έφερε αρκετά καλά νέα για το Facebook, η αξία του οποίου φέρεται να είχε υποτιμηθεί από τους επενδυτές.

Η αύξηση των κερδών που καταγράφηκε έχει να κάνει με τις διαφημίσεις που ενέταξε το Facebook στις εφαρμογές του σε συσκευές κινητών τηλεφώνων, smartphones και tablet.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη από διαφημίσεις ξεπέρασαν το 1 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που εμφανίζονται μόνο από υπολογιστή μέσα στη σελίδα.