Nokia Lumia 1520

Αφού ξεκαθαρίσουμε ότι τα phablets δεν είναι για τον καθέναν και ότι απαιτείται αρετή και τόλμη για να κουβαλάει κανείς ένα θηρίο διαρκώς στην τσέπη του, περνάμε σε μια διαπίστωση σχετικά με το Nokia Lumia 1520: Είναι υπέροχο! 

Παρά τις εν γένει αδυναμίες του λειτουργικού του, παρά το βάρος των 210 γραμμαρίων και τις "Γκρισίνο" διαστάσεις 162,8 x 85,4 x 8,7 mm, το 1520 είναι το καλύτερο τηλέφωνο που έχει κατασκευάσει η Nokia και ένα από τα καλύτερα phablets που κυκλοφορούν εκεί έξω. 

Είναι το πρώτο phablet της εταιρείας και το μεγαλύτερο σε διαστάσεις κινητό με Windows phone λειτουργικό. Εμφανισιακά, μοιάζει με τα υπόλοιπα premium smartphones της εταιρείας (925, 1020) και περιβάλλεται από πραγματικά ποιοτικό πολυκαρβονικό σασί. 

Στα σωθικά του κρύβεται ο κορυφαίος τετραπύρηνος επεξεργαστής Snapdragon 800, χρονισμένος στα 2,2GHz. Η RAM στα 2GB αποδεικνύεται υπεραρκετή ώστε να μην συναντήσουμε lags σε κάθε περίπτωση. Ο αποθηκευτικός χώρος στα 32GB μπορεί να επεκταθεί έως τα 64GB, ενώ μην ξεχνάμε και τα 7GB που χαρίζει η Microsoft στο OneDrive (πρώην SkyDrive). 

Έρωτας με τη πρώτη ματιά (άντε και με τη δεύτερη) 

Αυτό που θα σας κερδίζει από την πρώτη στιγμή, είναι η εξαιρετική ClearBlack οθόνη 6 ιντσών. Με ανάλυση 1920 x 1080 και πυκνότητα 368ppi, είναι η μοναδική οθόνη που διακρίνεται τόσο εύκολα ακόμη και κάτω από ντάλα ήλιο. Αναπαράγει τα χρώματα με ζωντάνια και λεπτομέρεια, χωρίς, όμως, να υπερβάλλει. Είναι η ιδανική οθόνη 6 ιντσών. 

Το Lumia 1520 προσφέρει μια μπροστινή κάμερα 1,2MP με ευρυγώνιο φακό, για ακόμη πιο ποιοτικά selfies και video chats. Το πραγματικό αστέρι της συσκευής, όμως, είναι η οπίσθια κάμερα των 20MP, η οποία διαθέτει εξελιγμένο Zeiss φακό. Με αποτελεσματικό 2X οπτικό ζουμ, σύστημα σταθεροποίησης εικόνας και διπλό LED flash, η κάμερα του 1520 είναι μία από τις καλύτερες που έχουμε συναντήσει ποτέ σε mobile συσκευή. 

Σε όλα αυτά προσθέστε και το εξαιρετικό 1080p @ 30fps video που συλλαμβάνει η κάμερα. Και δεν είναι μόνο η καλή Full HD εικόνα, αλλά και ο χωρίς παραμορφώσεις ήχος λόγω των τεσσάρων πολυκατευθυντικών μικροφώνων που διαθέτει η συσκευή. 

Δείγματα φωτογραφιών από Lumia 1520 

Συμπέρασμα: Εάν επιθυμείτε μια mobile συσκευή με ιδιαίτερες αρετές στη φωτογραφία και το video, το Lumia 1520 είναι αυτό που ψάχνετε. Δεν είναι τόσο φωτογραφικό όσο το Lumia 1020 με τον αισθητήρα των 41 megapixels αλλά είναι σίγουρα πιο κομψό και πιο πολυτάλαντο, ενώ και εδώ οι μανιακοί με τη λεπτομέρεια τραβούν RAW αρχεία και τα επεξεργάζονται με τις πολλές και διάφορες εφαρμογές που συνοδεύουν τη συσκευή. 

Τα υπέρ, τα κατά και το κόστος 

Δυστυχώς, δεν μπορούμε να κρίνουμε μια συσκευή ανεξάρτητα από το λειτουργικό της σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι, το Lumia 1520 θα έπαιρνε άριστα 10 εάν δεν ήταν αναγκασμένο να εξαρτάται από το Windows Phone OS. Προβλήματα στα notifications, εικονικό multitasking και έλλειψη ποικιλίας στο Store, δημιουργούν μια αρνητική εντύπωση για την οποία ουδόλως ευθύνεται η συσκευή.

Παρόλα αυτά, πρέπει να σταθούμε στην καταπληκτική αυτονομία της μπαταρίας του (δύο 24ωρα με σκληρή χρήση), αλλά και στο α λα Knock-on άνοιγμα της συσκευής που όσοι έχουν πιάσει στα χέρια τους το LG G2, έχουν ερωτευτεί. 

Κλείνουμε με το κόστος. Στα 699 ευρώ, το Lumia 1520 δεν είναι φτηνό. Ούτε καν προσιτό. Σε σχέση, όμως, με τους ανταγωνιστές του κοστολογείται τίμια. Αν θέλετε ένα multimedia smartphone με στιβαρή κατασκευή και μεγάλη αυτονομία μπαταρίας, αυτό το Nokia φτιάχτηκε για εσάς. 

Αν από την άλλη, ενοχλείστε από το θηριώδες μέγεθός του και θεωρείτε προβληματικό το λειτουργικό του, δεν θα πούμε ότι έχετε και άδικο... 

Πηγή: thegang