Κάντε το δικό σας αλκοτέστ, με το κινητό σας

Δύο εφαρμογές για smartphones έρχονται για να γλιτώσουν τους χρήστες από πολλά προβλήματα, μετά από μία βραδιά διασκέδασης!

Η Breathometer για iPhone και κινητά με λειτουργικό σύστημα Android και η BACtrack, βοηθούν τους χρήστες τους να κάνουν αλκοτέστ, εμφανίζοντας στην οθόνη το επίπεδο αλκοόλ στο αίμα τους μέσα σε δευτερόλεπτα από τη στιγμή που εκπνέουν σε μια ειδική συσκευή,  που συνδέεται με το κινητό τους τηλέφωνο.

Η Breathometer συνδέεται με τη συσκευή μέσω της εισόδου για τα ακουστικά ενώ, η  BACtrack συνδέεται στο iPhone μέσω Bluetooth.

Η συσκευή για το αλκοτέστ έχει το μέγεθος ενός κλειδιού του αυτοκινήτου και χωράει εύκολα στην τσέπη ή μπορεί να κρεμαστεί στο μπρελόκ μαζί με τα υπόλοιπα κλειδιά του χρήστη.

Η εφαρμογή Breathometer μπορεί επίσης να εντοπίσει μέσω GPS πού βρίσκεται ο χρήστης και να του καλέσει ταξί- σε περίπτωση που δεν μπορεί να οδηγήσει για να επιστρέψει στο σπίτι του- αλλά και να υπολογίσει πόσος χρόνος του χρειάζεται για να ξεμεθύσει.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Euronews, κοστίζει 49 δολάρια και θα κυκλοφορήσει στο Ίντερνετ τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο στην αγορά.

Η BACtrack- η πρώτη που έλαβε την άδεια από τις αμερικανικές αρχές για την πώληση συσκευών για αλκοτέστ για ιδιωτική χρήση- πωλεί την δική της συσκευή και εφαρμογή προς 150 δολάρια.

Και οι δύο εφαρμογές χρησιμοποιούν συσκευές ανάλυσης της αναπνοής που έχουν εγκριθεί από τον ομοσπονδιακό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.