Το Facebook προσθέτει Gifts στις mobile εκδόσεις του

Δυο νέα χαρακτηριστικά πρόκειται να ενσωματώσει το Facebook στις εφαρμογές του για smartphones Android και iOS. Το πρώτο από αυτά είναι η ξεχωριστή παρουσίαση γενεθλίων και κοινωνικών εκδηλώσεων των φίλων σας, όπως γάμοι, αρραβώνες ακόμα και γεννήσεις, οι οποίες μέχρι τώρα ήταν «κρυμμένες» στην κατηγορία των events.

Από τις επόμενες εκδόσεις των εφαρμογών αυτά τα events θα εμφανίζονται πάνω-πάνω στο news feed σας με το που ανοίγετε την εφαρμογή προκειμένου να μην ξεχάσετε ποτέ τα γενέθλια των φίλων σας.

Ο λόγος που αποφάσισε το κοινωνικό δίκτυο να ενημερώνει τόσο άμεσα τους χρήστες του δεν είναι άλλος από την επικείμενη εισαγωγή των Gifts. Δώρα δηλαδή, τα οποία μπορείτε να αγοράσετε και να στείλετε στους φίλους σας μέσω του κοινωνικού δικτύου.

Προς το παρόν το σύστημα των Gifts είναι διαθέσιμο μόνο σε συγκεκριμένους χρήστες καθώς και σε όσους έχουν ήδη λάβει κάποιο Gift. Αναμένεται να γίνουν διαθέσιμα σε όλους τους χρήστες σταδιακά, εμφανίζοντας την επιλογή «Send Gift» κάτω ακριβώς από κάθε κοινωνικό γεγονός, επιτρέποντας σας να αγοράσετε και να στείλετε δώρα ακόμα και απευθείας μέσω της εφαρμογής.

Ενώ για τους χρήστες το νέο αυτό χαρακτηριστικό μπορεί να μην σημαίνει πολλά, για το Facebook η ενθάρρυνση των χρηστών του να αγοράσει και να στείλει δώρα μέσω του κοινωνικού του δικτύου σημαίνει πάρα πολλά. Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται η εταιρεία αυτή τη στιγμή είναι να αποδείξει στους επενδυτές της πως μπορεί να αποφέρει κέρδη από τις κινητές συσκευές, και η ενσωμάτωση των Gifts στις mobile εφαρμογές του Facebook είναι ένας ιδανικός τρόπος να το πετύχει αυτό.