Κυκλοφόρησε το ClassicMap για iOS

Μέχρι να κυκλοφορήσει η native εφαρμογή των Google Maps, οι οποίοι είναι προς το παρόν διαθέσιμοι στο iOS μόνο μέσω της mobile ιστοσελίδας τους, οι χρήστες συσκευών με iOS 6 έχουν ακόμα μια εναλλακτική λύση για την χρήση των χαρτών της Google.

Η εφαρμογή ClassicMap προσφέρει μια υπεραπλουστευμένη έκδοση των χαρτών της Google σε πανομοιότυπη μορφή με το πρόγραμμα Google Maps για τις προηγούμενες εκδόσεις iOS. Οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν διευθύνσεις στον χάρτη, να δουν τα σημεία ενδιαφέροντος στην περιοχή τους καθώς και να τοποθετήσουν «pins» στα σημεία που τους ενδιαφέρουν, λείπουν όμως σημαντικά χαρακτηριστικά των Google Maps.

Προς το παρόν δεν είναι εφικτή η αναζήτηση σημείων ενδιαφέροντος κατά όνομα, ούτε η παροχή οδηγιών πλοήγησης. Επιπροσθέτως η απόκριση της εφαρμογής είναι αισθητά πιο αργή από τα Google Maps για iOS 5, παραμένει όμως ταχύτερη από την mobile έκδοση της ιστοσελίδας.

Με την Google να μην έχει ανακοινώσει ακόμα σχέδια για την κυκλοφορία μιας native εφαρμογής των Google Maps στο iOS 6, θεωρείται δεδομένο πως οι developers της ClassicMap σκοπεύουν να ανανεώσουν σύντομα την εφαρμογή, ενσωματώνοντας τεχνικά χαρακτηριστικά που λείπουν και βελτιώνοντας την απόκριση της.

Το σημαντικό είναι πως οι χρήστες iOS έχουν πια μια εφαρμογή για τους χάρτες της Google, η οποία μπορεί να μην παρέχει το πλήθος χαρακτηριστικών που συναντάμε στην ιστοσελίδα της, είναι όμως άκρως λειτουργική και εύχρηστη.