Σύντομα διαθέσιμο το νέο Facebook για Android

Σε πρόσφατη συνέντευξη του σχετικά με την κυκλοφορία του νέου Facebook για iOS, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Mark Zuckerberg, είχε παραδεχτεί πως το πρότυπο HTML5 στο οποίο βασιζόταν η παλιά έκδοση του Facebook καθιστούσε την εφαρμογή αρκετά αργή και δύσχρηστη.

Η νέα έκδοση απέσπασε «διθυραμβικές» κριτικές αφού χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως «τεράστια βελτίωση» σε σχέση με την προηγούμενη, κάτι που σύντομα αναμένεται να συμβεί και με την έκδοση για Android. Ο Zuckerberg είχε υποσχεθεί πως σύντομα θα κυκλοφορήσει και νέα έκδοση για Android, αφού και σε αυτήν την πλατφόρμα η χρήση HTML5 προκαλεί τα ίδια προβλήματα. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Engadget, αυτό πρόκειται να συμβεί αρκετά σύντομα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ιστοσελίδας, η νέα έκδοση είναι σχεδόν έτοιμη και βρίσκεται στα τελευταία στάδια των δοκιμών, πράγμα που σημαίνει πως θα πρέπει να την περιμένουμε μέσα στις επόμενες ημέρες, ίσως και μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Όπως συνέβη και με την αντίστοιχη εφαρμογή για iOS, οι προγραμματιστές του κοινωνικού δικτύου ανέπτυξαν από την αρχή την εφαρμογή προκειμένου να βεβαιωθούν πως δεν θα παρουσιάζει τα ίδια προβλήματα με τις προηγούμενες.

Με την ολοκλήρωση των δοκιμών, το ανανεωμένο Facebook για Android αναμένεται να κυκλοφορήσει στο Play Store το συντομότερο δυνατόν.