Η Google αναβαθμίζει την εφαρμογή της Google TV Remote για πρώτη φορά

Η επίσημη εφαρμογή Google TV Remote για το Android κυκλοφόρησε περίπου στα τέλη του 2010, αλλά μόλις πριν λίγες ημέρες έλαβε την πρώτη αναβάθμισή της.   
 
Πρόκειται για μία εφαρμογή που επιτρέπει στην Android συσκευή σας να λειτουργήσει σαν τηλεχειριστήριο για το σύστημα Google TV, αλλά και να στείλει αρχεία βίντεο σε αυτό. Πλέον, επεκτείνεται η δυνατότητα υποστήριξης φωνητικών εντολών που θα είναι συμβατή με τη λειτουργία φωνητικής αναζήτησης στο Google TV 3.0. Επίσης, ο παλιός swiping “κύκλος” ελέγχου έχει αντικατασταθεί από ένα εύκολο στη χρήση d-pad. 
 
 
Μικρές αλλά ενδιαφέρουσες είναι και οι αλλαγές στο σχεδιασμό της εφαρμογής, με πολλές επιλογές χειρισμού και ένα νέο μικρό μικρόφωνο που κάνει την εμφάνισή του, δίνοντας τη δυνατότητα πρόσβασης στις φωνητικές εντολές. 
 
Η εφαρμογή κυκλοφόρησε και για την πλατφόρμα του iOS το Μάρτιο του 2011, όμως η συγκεκριμένη αναβάθμιση προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο για την έκδοση του Android.  
 
Φυσικά, όλες οι αλλαγές που έχουν γίνει, είναι δευτερεύουσας σημασίας, όμως δείχνουν τη διάθεση της εταιρίας να υποστηρίξει την εφαρμογή της και το Google TV. Ίσως στην επερχόμενη εκδήλωση Google I/O, δούμε περισσότερες και σημαντικότερες αλλαγές για τη συγκεκριμένη πλατφόρμα.