Η εφαρμογή Q-txt βάζει τέλος στις ουρές αναμονής

Πόσες φορές έχει χρειαστεί να πάτε σε μία τράπεζα, ένα ταχυδρομείο ή μία δημόσια υπηρεσία και έχετε αντιμετωπίσει τον εφιάλτη που ονομάζεται “ουρά”; Η εταιρία Lo-Q φαίνεται πως θα λύσει το πρόβλημα, βάζοντας το κινητό σας τηλέφωνο να περιμένει στην ουρά αντί για εσάς.

Η νέα αυτή εφαρμογή ονομάζεται Q-txt και ουσιαστικά σας επιτρέπει να κλείσετε μία θέση για την αναμονή σας σε μία υπηρεσία, στέλνοντας μήνυμα από το κινητό σας. Όσο εσείς τακτοποιείται άλλες υποχρεώσεις ή κάνοντας πιο ευχάριστα πράγματα, το smartphone σας “περιμένει” στην ουρά για εσάς.

Μέχρι στιγμής η εφαρμογή λειτουργεί πιλοτικά στο θεματικό πάρκο του Μπλάκπουλ, στο Λάνκασαϊρ της Αγγλίας. Εκεί η εφαρμογή φροντίζει ώστε κανείς να μη χρειάζεται να περιμένει στις ουρές των διαφόρων δραστηριοτήτων, δοκιμάζοντας μάλιστα τη δυνατότητα αποστολής μηνύματος στο κινητό σας, με την ώρα που έγινε η κράτησή σας και έναν ατομικό κωδικό.

“Θα μπορούσατε θεωρητικά, να αποφύγετε να σταθείτε στην ουρά ενός θεματικού πάρκου. Δε χρειάζεται να σταθείτε σε μία “κανονική” ουρά, εάν όλοι μπορούν να κλείσουν θέση μέσω του κινητούς τους”, επισημαίνει ο υπεύθυνος της εφαρμογής και CEO της Lo-q, Tom Burnet.

Ενώ συνέχισε λέγοντας πως “παντού υπάρχουν ουρές. Θεωρητικά είναι δυνατό να κινείστε, κάνοντας άλλες δραστηριότητες, χωρίς να χρειάζεται να περιμένετε ποτέ σε κάποια από αυτές τις ουρές”.

Η εφαρμογή όπως είπαμε είναι σε δοκιμαστικό στάδιο και ίσως να αργήσει να είναι διαθέσιμη για το ευρύ κοινό, όμως η ημέρα που θα απαλλαχθούμε επιτέλους από τις ουρές αναμονής ίσως να πλησιάζει.

Σχετικά Tags
App