Τι θα προσφέρει η νέα αναβάθμιση του Android Nougat της Google

Ορισμένα χαρακτηριστικά που ήταν διαθέσιμα στο smartphone της Google Pixel θα είναι πλέον διαθέσιμα για όλα τα Android

Λίγους μήνες μετά την έκδοση 7.1 του Android, η Google την κυκλοφορία μιας νέας ενημέρωσης (αναβάθμισης) για το Nougat.

Η αναβάθμιση θα παρέχει νέα χαρακτηριστικά, από καινούρια emoji μέχρι συντομεύσεις για τις εφαρμογές. Πιο συγκεκριμένα, η ενημέρωση θα παρέχει στους χρήστες νέα emoji (εικονίδια χαρακτήρων) τα οποία θα περιλαμβάνουν μια ευρύτερη γκάμα «γυναικείων» επαγγελμάτων, όπως αγρότισσες, χημικοί και προγραμματίστριες, ενώ θα έρχονται σε διάφορες αποχρώσεις του δέρματος.

Με την αναβάθμιση, χαρακτηριστικά τα οποία ήταν διαθέσιμα αποκλειστικά μόνο στο smartphone της Google Pixel, θα είναι πλέον διαθέσιμα σε όλες τις συσκευές που ενσωματώνουν το Android, ως μέρος της αναβάθμισης 7.1.1.

Ίσως το σημαντικότερο χαρακτηριστικό είναι η συντόμευση για τις εφαρμογές, που κάνει ευκολότερη την αποστολή μηνυμάτων ή την ανεύρεση μιας αποθηκευμένης τοποθεσίας. Το μόνο που θα χρειάζεται να κάνει ο χρήστης, είναι να κρατά πατημένο το εικονίδιο της εφαρμογής που έχει ανοιχτή, έως ότου εμφανιστεί μία λίστα με συντομεύσεις.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το περιοδικό Wired, επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση της Google, η αναβάθμιση θα γίνει διαθέσιμη μέσα στις επόμενες εβδομάδες για συσκευές Nexus και Pixel.