Κύμα οργής για τις αλλαγές στο Pokemon Go

Η εταιρεία έλαβε αυστηρά μέτρα κατά τρίτων ιστοσελίδων

Απόγνωση στους φανατικούς παίκτες του Pokemon Go έχουν προκαλέσει οι αλλαγές που πραγματοποίησε πρόσφατα η εταιρεία ανάπτυξης του παιχνιδιού, Niantic, καθώς αυτές επηρεάζουν τη λειτουργία εντοπισμού, εντός της εφαρμογής.

Η εταιρεία έλαβε αυστηρά μέτρα κατά τρίτων ιστοσελίδων, όπως η Pokevision, οι οποίες επέτρεπαν στους παίκτες να βλέπουν σε ποια σημεία βρίσκονταν ακριβώς τα «τερατάκια», στο παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας. Ένα από τα χαρακτηριστικά εντοπισμού που βοηθά τους παίκτες να βρίσκουν τα πολύχρωμα πλασματάκια υπέστη επίσης αλλαγές με αποτέλεσμα να μειωθεί η λειτουργικότητά του.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, σάλος έχει προκληθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από παίκτες που εκφράζουν την οργή και την απόγνωσή τους.

Αρχικά το παιχνίδι έδειχνε στους χρήστες μια λίστα με τα κοντινά τερατάκια και ένα «μονοπάτι» το οποίο αντιπροσώπευε την απόσταση των χαρακτήρων από το smartphone του παίκτη. Ωστόσο, αυτό το σύστημα είχε δεχτεί πληθώρα επικρίσεων καθώς, όπως πολλοί υποστήριζαν, δεν λειτουργούσε όπως θα έπρεπε και για τον λόγο αυτόν η εταιρεία προχώρησε στη διαγραφή του.

Επίσης, άλλες ιστοσελίδες που βοηθούσαν στον εντοπισμό των Pokemon, όπως η Pokevision και η Pokeradar διαπίστωσαν ότι η λειτουργικότητα ορισμένων χαρακτηριστικών είχε επίσης μειωθεί. Το Pokevision χρησιμοποιούσε δεδομένα από το Pokemon Go προκειμένου να δημιουργήσει χάρτες σε πραγματικό χρόνο οι οποίοι επέτρεπαν στους χρήστες να εντοπίζουν συγκεκριμένα πλάσματα. Σύμφωνα με ανάρτηση του Pokevision στο Twitter, η ιστοσελίδα έχει πλέον τεθεί εκτός λειτουργίας.

«Μακάρι να είχαμε κάποια νέα για εσάς», έγραψε στην ανάρτησή της η Pokevision. «Για τώρα σεβόμαστε τις επιθυμίες της Nicantic και της Nintendo».

Τέλος, στην αναβαθμισμένη έκδοση της εφαρμογής έχει προστεθεί μία προειδοποίηση για τους χρήστες να μην παίζουν το Pokemon Go όταν οδηγούν, ενώ παράλληλα επιτρέπει την επεξεργασία των avatars και διορθώνει μια σειρά ευπαθειών που είχαν εντοπιστεί.