Το ISIS έφτιαξε app για να κάνει πλύση εγκεφάλου σε μικρούς τζιχαντιστές

Το ισλαμικό κράτος (ISIS) έχει δημιουργήσει ένα αηδιαστικό app για κινητά με στόχο την πλύση εγκεφάλου αθώων παιδιών σε κακούς τζιχαντιστές

Η εφαρμογή που ονομάζεται "Huroof" διδάσκει τους νέους τα γράμματα του αραβικού αλφαβήτου χρησιμοποιώντας πολύχρωμες εικόνες από θανατηφόρα όπλα, συμπεριλαμβανομένων πιστόλια, σπαθιά, άρματα μάχης και σφαίρες για να τους βοηθήσει να τα θυμηθούν.

Έχει σχεδιαστεί από τμήμα της άρρωστης τρομοκρατικής ομάδας, τη «Library of Zeal» και υπόσχονται να "διδάξουν τα μικρά παιδιά τα γράμματα της αλφαβήτου".

Τα παιδιά ενθαρρύνονται να θυμούνται αραβικά γράμματα, καθώς και τραγούδια με στίχους γεμάτα με λέξεις από την τρομοκρατική ορολογία.

Το ISIS έχει κάνει άλματα στη τεχνολογία και ειδικότερα στα app αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που έφτιαξαν κάτι που αφορά παιδιά.

Η τρομοκρατική οργάνωση συχνά αναφέρεται στα μέλη της αποκαλώντας τα «λιοντάρια» και στα παιδιά που έχει στρατολογήσει ως «τα κουτάβια του χαλιφάτου».

Η εφαρμογή Huroof έχει φωτεινά χρώματα με κινούμενα σχέδια, λουλούδια, αστέρια και μπαλόνια -πάντα με τη μαύρη σημαία της τζιχάντ στο παρασκήνιο.

Σε παλιότερο βίντεο προπαγάνδας που κυκλοφόρησε από τους θρησκόληπτους τζιχαντιστές αποκαλύπτεται πώς τα παιδιά εκπαιδεύονται να χρησιμοποιούν όπλα.

Ακόμα, συμμετέχουν στις αρρωστημένες εκτελέσεις των κρατουμένων, ενώ έχουν αρχίσει να τα χρησιμοποιούν και ως βομβιστές αυτοκτονίας.

Η εφαρμογή φαίνεται πως είναι διαθέσιμη μόνο σε συσκευές Android.

Η τρομοκρατική οργάνωση έχει δημιουργήσει το δικό κοινωνικό δίκτυο για τζιχαντιστές που ονομάζεται «Kilafahbook» για να ξεφύγει από τις απαγορεύσεις των social media από το Facebook, το Twitter και το YouTube.

Επιμέλεια: Εύη Σιμοπούλου