Κυκλοφόρησε το Nokia Here για iOS

Όταν πριν από λίγες ημέρες η Nokia παρουσίασε την νέα υπηρεσία χαρτών της, το «Here», υποσχέθηκε η χρήση της δεν θα περιοριζόταν σε συσκευές με Windows Phone και πως σύντομα θα κυκλοφορούσε αντίστοιχη εφαρμογή και για λειτουργικά συστήματα Android και iOS. Η φινλανδική εταιρεία κράτησε την υπόσχεση της αφού μόλις κυκλοφόρησε την εφαρμογή Here για συσκευές iPhone, iPad και iPod Touch.

Η νέα εφαρμογή διαθέτει τα ίδια χαρακτηριστικά με την έκδοση για Windows Phone, όπως την προβολή και αναζήτηση σημείων ενδιαφέροντος γύρω από την τοποθεσία σας, την προβολή διαδρομών και στάσεων των μέσων μαζικής μεταφοράς (ανάλογα με την τοποθεσία σας), και την παροχή οδηγιών πλοήγησης είτε οδηγείτε είτε είστε πεζοί. Το τελευταίο χαρακτηριστικό μάλιστα σας δίνει την δυνατότητα να προγραμματίζετε την διαδρομή σας με βάση παραμέτρους όπως την ημέρα της εβδομάδας αλλά και την κίνηση στους δρόμους.

Δίνεται ακόμα η δυνατότητα να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας τοποθεσίες και χάρτες στο Cloud για να έχετε πρόσβαση σε αυτές από οποιαδήποτε συσκευή, να κάνετε share την τοποθεσία σας μέσω SMS, email ή κοινωνικών δικτύων καθώς και να οργανώσετε τις αγαπημένες σας τοποθεσίες σε Collections.

Το Here για iOS είναι, μαζί με το Google Maps, η ιδανικές λύσεις για όσους απογοητεύτηκαν από τους χάρτες της Apple, μέχρι τουλάχιστον η εταιρεία να τους διορθώσει. Το γεγονός μάλιστα πως η Nokia έχει επενδύσει αρκετά στην ανάπτυξη της υπηρεσίας της σημαίνει πως την θεωρεί έναν αρκετά «δυνατό» παίκτη στον χώρο της παροχής online χαρτών.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν στο iTunes για συσκευές iPhone, iPod Touch και iPad με έκδοση iOS 4.3 η νεότερη, ενώ είναι βελτιστοποιημένη ώστε να εκμεταλλεύεται πλήρως την ανάλυση της οθόνης του iPhone 5.