Συνεχίζεται η ανάπτυξη των Windows Phone 7

Δυσαρεστημένοι εμφανίστηκαν αρκετοί χρήστες συσκευών με λειτουργικό Windows Phone στο άκουσμα πως οι συσκευές τους δεν θα μπορέσουν να αναβαθμιστούν στην νέα έκδοση του λειτουργικού, Windows Phone 8, λόγω των τεχνικών χαρακτηριστικών τους.

Η Microsoft όμως ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας  «ενδιάμεσης» έκδοση του λειτουργικού, με αριθμό έκδοσης 7.8, προσφέροντας έτσι την δυνατότητα στους καταναλωτές να αποκτήσουν κάποια, αλλά όχι όλα τα χαρακτηριστικά  των Windows Phone 8. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκονται η ανανεωμένη start screen, η δυνατότητα WiFi tethering και βελτιώσεις στην φωτογραφική μηχανή. Η έκδοση βρίσκεται στα τελευταία στάδια της ανάπτυξης της και σύμφωνα με πηγές του Neowin είναι σχεδόν έτοιμη να κυκλοφορήσει.

Μπορεί κάποιοι να υποστήριζαν αρχικά πως η έκδοση αυτή θα είναι και η τελευταία, όσον αφορά δηλαδή των πλατφόρμα των Windows Phone 7, ένα slide όμως που διέρρευσε από την Nokia και αποκάλυψε το WParena, με τίτλο «Η ανάπτυξη των Windows Phone συνεχίζεται», αποκαλύπτει πως η Microsoft σκοπεύει να κυκλοφορήσει τουλάχιστον άλλη μια έκδοση.

Το slide χαρακτηρίζει την έκδοση 7.8 ως μια «ανανέωση» ενώ σε αυτό φαίνεται ξεκάθαρα πως τουλάχιστον μια μελλοντική έκδοση (7.x) θα κυκλοφορήσει για τις παλαιότερες συσκευές που μέχρι τώρα φαινόταν πως θα στα Windows Phone 7.8. Είναι απίθανο βέβαια να δούμε χαρακτηριστικά σαν και αυτά που διαθέτουν τα WP8, όπως υποστήριξη πολλών επεξεργαστών, NFC ή θύρες επέκτασης μνήμης, το σημαντικό όμως είναι πως η Microsoft δεν σκοπεύει να «ξεχάσει» τους χρήστες Windows Phone 7.

Σε συνέντευξη του στο TechRadar, ο αντιπρόεδρος του τμήματος Windows Phone της εταιρείας, Terry Myerson, επιβεβαίωσε πως η Microsoft θα συνεχίσει να υποστηρίζει την πλατφόρμα.

«Περιμένω και οι δυο πλατφόρμες (WP7 και WP8) να υπάρχουν για αρκετό καιρό ακόμα στην παγκόσμια αγορά. Οι συσκευές με Windows Phone 7.8 θα διαθέτουν χαμηλότερες τιμές από αυτές με Windows Phone 8 και συμβατότητα εφαρμογών και στις δυο πλατφόρμες, κάτι που θα κάνει το οικοσύστημα πολύ πιο ισχυρό με περισσότερες συσκευές σε διαφορετικές τιμές.

Συμπλήρωσε ακόμα πως «εκτιμούμε κάθε πελάτη μας με (Windows Phone) 7 και 7.8 και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για αυτούς, αλλά η αλήθεια είναι πως τα Windows Phone 8 είναι η μελλοντική μας πλατφόρμα».

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό του ρωσικού τμήματος των Windows Phone στο Twitter, η Microsoft θα συνεχίσει να υποστηρίζει την πλατφόρμα WP7 για 18 μήνες ακόμα, μέχρι τα μέσα του 2014.