Παρουσιάστηκε στην Ευρώπη το Nokia Lumia 930

Παρουσιάστηκε και στην Ευρώπη το Nokia Lumia 930.

Οι φίλοι της τεχνολογίας και της κινητής τηλεφωνίας περίμεναν με αγωνία το νέο μοντέλο με λειτουργικό Windows Phone.

Πρόκειται για μια smartphone συσκευή, πολύ πιο προσιτή στο μέσο ανθρώπινο χέρι και πολύ πιο βολική από το 1520, που είναι σαφώς μεγαλύτερου μεγέθους.

Εξάλλου, η απόκριση της αφής είναι εξαιρετική, ενώ μπορεί να γίνει χρήση του πάνελ και με γάντια.

Το μέγεθος του Nokia Lumia 930 είναι στην ουσία αρκετό ώστε να κάνει το τηλέφωνο να ακροβατεί ανάμεσα στο απλώς μεγάλο μέγεθος και στην αλλαγή κατηγορίας σε phablet.

Το νέο smartphone αποκτά κάποια από τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των μεγάλων σε μέγεθος "έξυπνων" τηλεφώνων:

Παρ' όλα αυτά, δε θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι διαθέτει γιγάντια οθόνη, αλλά το μέγεθός της είναι αρκετό ώστε να αναδειχθεί πλήρως το browsing και το multimedia περιεχόμενο.

Η ποιότητα κατασκευής του Lumia 930 είναι αδιαμφισβήτητα υψηλή, όσο το κοιτάει κανείς από μπροστά. Το προαναφερθέν μεταλλικό πλαίσιο δίνει μία premium αίσθηση οπτικά και σε επίπεδο αφής, ενώ το γυαλί της οθόνης καλύπτει ολόκληρο το μπροστινό τμήμα και καμπυλώνει ελαφρώς στο πλάι. Από την πίσω μεριά όμως έχουμε την σχεδόν ανεξήγητη χρήση ενός πολυανθρακικού καλύμματος μέτριας ποιότητας που θα περίμενε να συναντήσει κανείς σε μία mid-range συσκευή.

Στην περίπτωση μάλιστα των πορτοκαλί και πράσινων καλυμμάτων, δίνεται οπτικά η αίσθηση μιας κατά πολύ φθηνότερης υλοποίησης, οπότε καλό θα ήταν να προτιμήσετε την μαύρη ή τη λευκή έκδοση. Αν βέβαια παρατηρήσει κανείς λίγο καλύτερα θα δει την κάμερα υψηλής ποιότητας των 20MP, το διπλό LED flash και τις δύο οπές για τα μικρόφωνα, όμως είναι προφανές ότι το πίσω μέρος της συσκευής έπεσε θύμα περικοπών.

Η ClearBlack AMOLED οθόνη της νέας συσκευής της Nokia είναι απλώς εκπληκτική, διαθέτοντας την υψηλότερη πυκνότητα pixels από κάθε άλλο Lumia (441ppi), ως αποτέλεσμα του συνδυασμού της ανάλυσης των 1080p με το μέγεθος των 5 ιντσών. Από εκεί και πέρα η φωτεινότητα είναι υψηλή, η αντίθεση άπειρη (κυριολεκτικά, όπως και σε κάθε AMOLED πάνελ), η αναγνωσιμότητα κάτω από ηλιοφάνεια απολύτως εφικτή σε high brightness setting και τα χρώματα πιστά, αν χρησιμοποιείται το ανάλογο χρωματικό προφίλ.

Η αίσθηση ότι έγιναν προσπάθειας μείωσης του κόστους από πλευράς Nokia εντείνεται και από τη συνειδητοποίηση ότι δεν υπάρχουν... ακουστικά στη συσκευασία.

Το να μην συμπεριλαμβάνονται σε συσκευή αξίας 600 ευρώ δεν θα είναι αποδεκτό από όλους και αναμένεται να δημιουργήσει ποικίλα σχόλια...

Σχετικά Tags
Nokia