Έτοιμο να κυκλοφορήσει το Google Maps για iOS6

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται πια η κυκλοφορία των Google Maps για iOS, η οποία σύμφωνα με νέα στοιχεία αναμένεται να πραγματοποιηθεί αρκετά σύντομα.

Επικαλούμενη μια πηγή που «διαθέτει άμεση γνώση του θέματος», η Wall Street Journal σε δημοσίευμα της αναφέρει ότι η Google έχει ήδη αρχίσει να διανέμει μια δοκιμαστική έκδοση της εφαρμογής σε άτομα εκτός της εταιρείας, προσθέτοντας τις τελευταίες «πινελιές» στο Google Maps προτού κυκλοφορήσει στο App Store.

Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, ενώ εκπρόσωπος της Google δήλωσε στην εφημερίδα πως «οι Google Maps είναι οι πιο πλήρεις, ακριβείς και εύκολοι στην χρήση χάρτες στον κόσμο. Στόχος μας είναι να κάνουμε τους Google Maps διαθέσιμους για όποιον θέλει να τους χρησιμοποιήσει ανεξαρτήτως από την συσκευή, τον browser ή το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιεί.

Η κυκλοφορία του Google Maps για iOS αναμένεται λίγο καιρό μετά την «κρίση» δημοσίων σχέσεων που αντιμετώπισε η εταιρεία τον Σεπτέμβριο. Η δική της εφαρμογή χαρτών, τα Apple Maps, δέχτηκαν αρκετά αρνητικές κριτικές για τις παραλείψεις και τις ανακρίβειες τους και οδήγησαν το Tim Cook στην δημοσίευση μιας επίσημης ‘συγγνώμης» στην ιστοσελίδα της Apple αλλά και στην παραίτηση του Scott Forstall.

Η απόφαση της Google για να κυκλοφορήσει δική της εφαρμογή, από την στιγμή που η Apple ήταν αυτή που διέκοψε την συνεργασία τους και «απέκλεισε» τους Google Maps από το iOS, ίσως σημαίνει πως η προώθηση της υπηρεσίας της είναι πιο σημαντική από το «πλήγμα» που δέχτηκε ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της. Ήδη πάντως οι τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δυο εταιρειών οδήγησαν στην απόσυρση της εφαρμογής YouTube από το νέο λειτουργικό της Apple.