Έρχεται η κατάθεση χρημάτων μέσω Facebook Messenger

Το Facebook συνεχίζει τη στρατηγική του προς ρευστοποίηση του κεφαλαίου που έχει κατακτήσει, όντας το πλέον δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης στον πλανήτη αυτή τη στιγμή.

Μια εβδομάδα μετά την αποκάλυψη ότι το Facebook θα φτιάχνει το εμπορικό/καταναλωτικό προφίλ των χρηστών του, ώστε εκείνοι να παρακολουθούν σχετικές διαφημίσεις και σε άλλες ιστοσελίδες όσο είναι παράλληλα συνδεδεμένοι στο Facebook, ήρθαν στη δημοσιότητα διαρροές για πληρωμή διαφημιστικής καμπάνιας ή οποιασδήποτε άλλης πρόσθετης υπηρεσίας που θα παρέχει η σελίδα, μέσω κινητού τηλεφώνου.

Το Facebook φέρεται να έχει αποφασίσει να εγκαταστήσει στην κινητή εφαρμογή (mobile app) Messenger, η οποία έχει γίνει πολύ δημοφιλής στα smartphones, τη δυνατότητα με ένα άγγιγμα να υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς χρημάτων από πιστωτική ή χρεωστική κάρτα για να πληρωθούν υπηρεσίες, ακόμη και σε έναν φίλο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη ενσωμάτωση των υπηρεσιών πληρωμής στο Messenger θα γίνεται με την τεχνολογία P2P (Peer-to-Peer).

Οι αποδέκτες θα λαμβάνουν τα χρήματα στο λογαριασμό τους, με ειδοποίηση ενός μηνύματος στο Messenger.

"Στο Messenger μπορείς να επισυνάψεις φωτογραφία ή τοποθεσία, σύντομα θα μπορείς να επισυνάψεις και χρήματα, έτσι απλά!", δηλώνει αφοπλιστικά ο Άντριου Όουντι, ερευνητής ασφάλειας και προγραμματιστής λειτουργικών συστημάτων της Apple, που εργάζεται παράλληλα και στο project τεχνολογικής εξέλιξης του Facebook Messenger μέσα από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.