Οι πρώτες εικόνες του Microsoft Office Mobile

Θα κυκλοφορήσει πρώτα για iOS τον ερχόμενο Φεβρουάριο

Οι φήμες για μια mobile έκδοση του Microsoft Office ξεκίνησαν πριν από αρκετούς μήνες, χωρίς να παρουσιάζεται κάποια «σοβαρή» ένδειξη, ενώ στα μέσα του προηγούμενου μήνα η Microsoft τις είχε διαψεύσει, παρά τις πρόσφατες διαρροές από την Microsoft Τσεχίας που επιβεβαίωναν την ύπαρξη τους καθώς και την κυκλοφορία τους στις αρχές του έτους.

Σήμερα όμως οι φήμες αυτές αναζωπυρώθηκαν αφού το The Verge δημοσίευσε τις πρώτες εικόνες της εφαρμογής για iOS, ενώ αποκάλυψε ακόμα αρκετές πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά και την κυκλοφορία τους.

Σύμφωνα με πηγές της ιστοσελίδας που γνωρίζουν τα σχέδια της εταιρείας, το Office Mobile θα κυκλοφορήσει αρχικά ως δωρεάν εφαρμογή η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες Android και iOS να βλέπουν, αλλά όχι και να επεξεργάζονται τα έγγραφα τους στις συσκευές τους. Όπως συμβαίνει και με τις υπάρχουσες εφαρμογές της Microsoft, SkyDrive και OneNote, για την λειτουργία του Office Mobile θα απαιτείται η χρήση λογαριασμού Microsoft.

Μέσω συνδρομής στο Office 365, την οποία οι χρήστες θα μπορούν να αγοράσουν μέσα από την εφαρμογή, θα μπορούν να επεξεργάζονται τα αρχεία τους με τα «βασικά» χαρακτηριστικά επεξεργασίας και όχι με ολόκληρη την γκάμα εργαλείων που περιλαμβάνει η έκδοση του Office για υπολογιστές.

Πρόσφατο δελτίο τύπου του Τσεχικού τμήματος της Microsoft είχε αποκαλύψει πως οι εφαρμογές θα κυκλοφορήσουν για Android και iOS τον Μάρτιο του 2013. Οι πηγές του The Verge αναφέρουν πως θα τηρηθεί διαφορετικό χρονοδιάγραμμα, με το Office Mobile για iOS να κυκλοφορεί στα τέλη του ερχόμενου Φεβρουαρίου ή στις αρχές Μαρτίου, και την έκδοση για Android να ακολουθεί δυο μήνες αργότερα, τον Μάιο.