Samsung Galaxy S5: Τα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός σούπερ μοντέλου

Το Samsung Galaxy S5, το πολυαναμενόμενο και κορυφαίο για πολλούς smartphone της νοτιοκορεατικής εταιρείας, αποκαλύφθηκε στα πλαίσια του Unpacked event στη Βαρκελώνη στο περιθώριο του MWC.

Αν και οι διαρροές των τελευταίων εβδομάδων ήταν αν μη τι άλλο κατατοπιστικές, έως παρεξηγήσιμες για την εχεμύθεια των στελεχών της εταιρείας, η επίσημη αποκάλυψη έχει άλλη χάρη. Ανεξαρτήτως της εμπορικής επιτυχίας του νέου της flagship μοντέλου η Samsung απέδειξε ότι πλέον παίζει στα δάχτυλα και τα κόλπα του marketing, δημιουργώντας δυσανάλογο buzz εν όψει των παρουσιάσεων των συσκευών της.

Το πρώτο -και μάλλον όχι τελευταίο- Unpacked event της για το 2014 διοργανώθηκε στην καρδιά του Mobile World Congress μαγνητίζοντας το ενδιαφέρον κοινού και Τύπου και "αποδυναμώνοντας" αισθητά τα επικοινωνιακά ατού του ανταγωνισμού.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες του καινούριου flagship smartphone της Samsung:

Το Samsung Galaxy S5, λοιπόν, βασίζεται στον τετραπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 801 που χρονίζεται στα 2,5GHz και υποστηρίζεται από 2GB μνήμης RAM, αν και τελικά υπάρχει η πληροφορία ότι θα κυκλοφορήσει μία έκδοση του S5 με τον οκταπύρηνο Exynos στα 2.1GHz, αλλά μάλλον μόνο στη Ν. Κορέα].

Φυσικά υποστηρίζει τηλεχειρισμό μέσω, NFC, Bluetooth 4.0 BLE/ANT+, Cat 4 LTE (έως 150Mbps down/50Mbps up) και επιλογή αποθηκευτικού χώρου 16GB ή 32GB, επεκτάσιμου μέσω καρτών microSD.

Η οθόνη του τελικά ανέβηκε στις 5,1 ίντσες και διατηρεί τη Super AMOLED τεχνολογία και την ανάλυση των 1080p. Στην οθόνη αυτή θα απολαύσετε τα Ultra HD videos και τiς φωτογραφίες ανάλυσης 16 MegaPixels, που τραβά η βασική κάμερα. To ταχύτερο auto-focus που είδαμε ποτέ σε κινητό, η επιλεκτική εστίαση και το HDR "πραγματικού χρόνου" για φωτογραφίες και βίντεο δείχνουν τη βαρύτητα που δίνει η Samsung στην κάμερα. Η εμπρόσθια κάμερα του έχει ανάλυση 2ΜΡ, ενώ η αποσπώμενη μπαταρία του έχει χωρητικότητα 2800mAh.

 

 

O πολυσυζητημένος αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων προσαρμόστηκε στο home button της πρόσοψης (κατά τα πρότυπα του αντίπαλου δέους, iPhone 5S), επιτρέποντας εκτός από το ξεκλείδωμα της συσκευής και την πραγματοποίηση αγορών μέσω Papal από έως και τρεις διαφορετικούς χρήστες, αλλά και την προστασία προσωπικών δεδομένων και πολύτιμων αρχείων.

Επίσης, ένας πρωτοποριακός παλμογράφος ενσωματώνεται στην πλάτη του κινητού παρακολουθώντας το ρυθμό της καρδιάς σας και τις αθλητικές σας επιδόσεις σε συνεργασία με το S-Health 3.0, το Gear Fit και τα νέα smart watches, Gear Neo και Gear 2 Neo.

H αδιάβροχη πιστοποίηση IP67 απειλεί ευθέως το συγκριτικό πλεονέκτημα των Xperia της Sony, αν και το S5 δεν μπορεί να σας συνοδεύσει σε υποβρύχιες βουτιές.

Σχεδιαστικά δεν διαφέρει δραματικά από τον προκάτοχό του, Galaxy S4 και το κατά τι πιο ογκώδες προφίλ του οφείλεται στη μεγαλύτερη οθόνη και την αδιάβροχη προστασία, ενώ η μουαρέ πλάτη του καθιστά ευκολότερο και σταθερότερο το κράτημα. Oι διαστάσεις του φτάνουν τα 142.0 x 72.5 x 8.1mm και το βάρος του τα 145 γραμμάρια.

 

Βασίζεται στο λειτουργικό Android 4.4 KitKat, ενώ οι αλλαγές στο TouchWiz UI και οι λιγότερες και πιο προσεγμένες προεγκατεστημένες εφαρμογές (όπως το Download Booster) του δίνουν έναν –κακά τα ψέματα, απαιτούμενο- αέρα ανανέωσης.

Το Samsung Galaxy S5 θα κυκλοφορήσει σε τέσσερις χρωματικές παραλλαγές (μαύρο, λευκό, μπλε και -εχμ, ναι- χρυσό) στις 11 Απριλίου  σε τιμή που δεν έγινε ακόμη γνωστή.

 

Πηγή : thegang.gr