Trees for Cars: Ο άστεγος Leo έφτιαξε μια εφαρμογή για το περιβάλλον

Το 2011 ο Leo Grand έχασε τη δουλειά του στη MetLife. Και σε λίγο καιρό και το σπίτι του καθώς δεν είχε εισόδημα να το πληρώνει.

Όμως, δεν το έβαλε κάτω. Του είχε απομείνει ο υπολογιστής του και με αυτόν έμαθε προγραμματισμό. Από το μηδέν.

Σήμερα παρουσιάζει την πρώτη του εφαρμογή: Trees for Cars.

Πρόκειται για μια αρκετά απλή αλλά έξυπνη ιδέα, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος: μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνο μέσω της οποίας μπορούν όσοι χρήστες το επιθυμούν να κάνουν carpooling, δηλαδή να συνεννοούνται και εφόσον πάνε προς την ίδια κατεύθυνση ή στον ίδιο προορισμό, να το κάνουν με ένα αυτοκίνητο μόνον, γλυτώνοντας χρήματα (αφού μοιράζονται τη βενζίνη) και προστατεύοντας το περιβάλλον, με λιγότερες εκλύσεις καυσαερίων.

Πώς λειτουργεί;

Ο χρήστης επιλέγει τη διεύθυνση που θέλει να πάει και η εφαρμογή του προτείνει χρήστες που θέλουν να κατευθυνθούν προς τον ίδιο προορισμό. Κατόπιν μπορεί να στείλει πρόσκληση επικοινωνίας στους χρήστες αυτούς. Εφόσον γίνει αποδεκτή η πρόσκληση, τότε οι χρήστες μπορούν πια να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.

Μάλιστα η εφαρμογή μπορεί να υπολογίσει και πόσο CO2 εξοικονομείται από κάθε κοινή μετάβαση σε έναν προορισμό.

Όπως λέει ο ίδιος ο Grand, εκτός από μια εφαρμογή που προσέχει το περιβάλλον το "Trees for Cars είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να δημιουργηθούν νέες σχέσεις μεταξύ ανθρώπων, να ενισχυθεί το αίσθημα και η λειτουργία κοινοτήτων αλλά και να αλληλοβοηθηθούν οικονομικά οι άνθρωποι μεταξύ τους".

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο play.google.com με μόλις 0,99 δολάρια.

Τα χρήματα θα τα διαθέσει ο Grand για περαιτέρω μαθήματα προγραμματισμού ελπίζοντας να ξεκινήσει μια νέα ζωή.