Εκτεθειμένα τα προσωπικά στοιχεία 2,9 εκατ. πελατών της Adobe

Ένα σοβαρό κενό ασφαλείας στο δίκτυο της Adobe επέτρεψε σε άγνωστους χάκερ να αποκτήσουν πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες 2.900.000 πελατών της εταιρείας, όπως τα ονόματά τους και τα στοιχεία των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών τους, όπως ανακοίνωσε η ίδια η Adobe.

Η Adobe ωστόσο δε διευκρίνισε πότε συνέβη η παραβίαση, αναφέροντας απλώς πως εντόπισε τις επιθέσεις στο δίκτυό της “πολύ πρόσφατα”.

“Λυπούμαστε βαθύτατα για το συμβάν. Εργαζόμαστε με διαφάνεια στο εσωτερικό της εταιρείας, αλλά και με εξωτερικούς συνεργάτες και τις Αρχές για να αντιμετωπίσουμε το γεγονός”, σημειώνει η Adobe σε ανακοίνωσή της, και προσθέτει: “Εκτιμούμε την εμπιστοσύνη των πελατών μας. Θα εργαστούμε επιθετικά για να αποτρέψουμε αυτό το είδος περιστατικών να ξανασυμβεί στο μέλλον. Και πάλι, λυπούμαστε βαθύτατα για κάθε ενόχληση που μπορεί να σας προκάλεσε”.

Πάντως, η Adobe εκτιμά πως οι άγνωστοι χάκερς δεν αφαίρεσαν αποκρυπτογραφημένους αριθμούς πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών, ενώ θεωρεί πως η παράνομη πρόσβασή τους στον πηγαίο κώδικα (source code) προϊόντων της δε δικαιολογεί κάποιον αυξημένο κίνδυνο για τους πελάτες της.

Ήδη η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία επικοινωνίας τόσο με τις τράπεζες, όσο και με τους πελάτες της των οποίων τα στοιχεία ενδεχομένως να έχουν εμπλακεί στο συμβάν.