Αυξάνεται η δημοτικότητα του Instagram στο Facebook

Η εξαγορά του Instagram από το Facebook φέτος την άνοιξη προς 1 δισεκατομμύριο δολάρια ήταν μια από τις πιο πολυσυζητημένες κινήσεις του Mark Zuckerberg στην αγορά. Όπως δείχνουν πρόσφατα στοιχεία ήταν και από τις πιο επιτυχημένες, αφού οι χρήστες της υπηρεσίας έχουν αυξηθεί αισθητά.

Ένα νέο chart από την ComScore δείχνει πως το ποσοστό των χρηστών Facebook που χρησιμοποιούν ταυτόχρονα το Instagram από το κινητό τους πλησιάζει το 20%, ποσοστό που μεταφράζεται σε περίπου 11 εκατομμύρια χρήστες. Την ίδια στιγμή ο αριθμός των χρηστών της υπηρεσίας έχει αυξηθεί κατά 400% από τον Μάρτιο, όταν μόνο το 5% των χρηστών Facebook χρησιμοποιούσαν ταυτόχρονα και το Instagram.

Ο αριθμός αυτός επιβεβαιώνεται από αντίστοιχα στατιστικά της εταιρείας AppData. Σύμφωνα με αυτά, ο ημερήσιος αριθμός των ενεργών χρηστών στο Instagram τον Απρίλιο, πριν την εξαγορά του από το Facebook ήταν «μόλις» 860.000. Μετά την εξαγορά οι χρήστες άρχισαν να αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό για να φτάσουν τα 11 εκατομμύρια στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η εξαγορά του Instagram έγινε στην κυριολεξία μέσα σε ένα σαββατοκύριακο από τον ίδιο τον Zuckerberg, ο οποίος μάλιστα δεν ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας του μέχρι λίγο πριν την ολοκλήρωση της συμφωνίας.