Σάρωσε το προεδρικό debate στο Twitter

Χτες το βράδυ το Twitter αποκάλυψε ότι κατά την διάρκεια του προεδρικού debate μεταξύ του Barack Obama και του Mitt Romney η υπηρεσία έσπασε κάθε ρεκόρ. Στην διάρκεια της 90λεπτης «κόντρας» μεταξύ των δυο υποψηφίων οι χρήστες του Twitter έστειλαν συνολικά 10.3 εκατομμύρια tweets.

Εκτός αυτού όμως ο αυξημένος αριθμός χρηστών και μηνυμάτων «γονάτισε» την υπηρεσία σε σημείο να είναι απροσπέλαστη από πολλούς. Χαρακτηριστικό είναι πως η εταιρεία Apica, η οποία παρακολουθούσε την ιστοσελίδα του Twitter κάθε 20 λεπτά, αποκάλυψε πως περίπου μια ώρα πριν από την έναρξη του debate ο χρόνος απόκρισης της ιστοσελίδας άρχισε να αυξάνεται σημαντικά.

Η καθυστέρηση αυτή μεγάλωνε ολοένα και περισσότερο κατά την διάρκεια του debate και στο τέλος της διαμάχης έφτανε περίπου τα 90 δευτερόλεπτα. Ο όγκος των επισκέψεων αλλά και των tweets που έστελναν οι χρήστες κάθε δευτερόλεπτο επιβάρυνε τόσο την υπηρεσία, που αρκετοί από αυτούς αντιμετώπισαν πρόβλημα σύνδεσης, με το μήνυμα λάθους «waiting for response».

Ο χρόνος απόκρισης του Twitter τρείς ώρες μετά το debate παρέμενε σε υψηλά επίπεδα, περίπου στα 40 δευτερόλεπτα, ενώ η ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας αποκαταστάθηκε πλήρως περίπου 6 ώρες αργότερα.