«Δικτυώθηκε» στο Foursquare το Curiosity

Έκανε το πρώτο του «Check-in» στον Άρη!

Το Curiosity εδώ και καιρό έδειχνε πως τα πήγαινε αρκετά καλά με την τεχνολογία και τα κοινωνικά δίκτυα. Έγραφε στο twitter, ανέβαζε φωτογραφίες, ενώ σήμερα έκανε και το πρώτο του Check-in στο Foursquare, στον κρατήρα Gale, στο σημείο όπου προσεδαφίστηκε στις 5 Αυγούστου. Δεν παρέλειψε βέβαια να αναρτήσει και το αντίστοιχο tip, παρέχοντας συμβουλές για μελλοντικούς επισκέπτες!

«Ο Άρης είναι ψυχρός, ξερός και βραχώδες. Θα ήταν καλή ιδέα να έχετε έξτρα ενυδατική κρέμα και σκληρά παπούτσια, καθώς και οξυγόνο για όσους από εσάς αναπνέετε» έγραφε η ανάρτηση του Curiosity η οποία δημοσιεύτηκε μαζί με μια φωτογραφία του ερημικού τοπίου.

Μάλιστα μιας και το rover είναι ο πρώτος επισκέπτης του κόκκινου πλανήτη, θα συνεχίσει τακτικά να δίνει tips και συμβουλές για τους διαστημικούς ταξιδιώτες.

«Όπως σε κάθε μεγάλο ταξίδι, θέλετε να μοιράζεστε με τους φίλους σας στο σπίτι, το rover κάνει check-in και μοιράζεται συμβουλές από το καταπληκτικό του ταξίδι» είπε η Stephanie L. Smith, μέρος της ομάδας τριών γυναικών που έχει αναλάβει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Curiosity.

Το Curiosity θα συνεχίσει να μοιράζεται Check-ins και tips καθ’όλη την διάρκεια της ερευνητικής αποστολής του για τους επόμενους 23 μήνες. Το επόμενο Check-in μάλιστα αναμένεται να το κάνει στην περιοχή Rocknest, κοντά στον κρατήρα Gale όπου το rover θα παραμείνει για διάστημα δυο εβδομάδων προκειμένου να διεξαχθούν διάφορες δοκιμές και πειράματα.