Οι νέοι αφήνουν το facebook για το twitter

Ιδιαίτερα δημοφιλές εμφανίζεται το twitter στους έφηβους, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η εταιρεία ερευνών, Pew Internet and American Life Project.

Η συγκεκριμένη έρευνα δείχνει ότι το 24% των εφήβων τιτιβίζουν, σε αντίθεση με το αντίστοιχο 16% της περσινής χρονιάς. Τα σκήπτρα βέβαια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνεχίζει να τα κρατάει το Facebook, όντας το δημοφιλέστερο με 77% έφηβους χρήστες.

Σε ό, τι αφορά τη δημοφιλία του Twitter, οι νέοι δείχνουν να αναζητούν ανακούφιση μακριά από το Facebook, το οποίο παρακολουθείται από τους γονείς και βρίσκεται κατακλυσμένο από δραματικές δηλώσεις και εκδηλώσεις των μελών του.

Ένα 14χρονο κορίτσι λέει χαρακτηριστικά: “Νομίζω ότι το facebook έχει πλάκα, αλλά το “δράμα” αποτελεί το επίκεντρό του. Οι άνθρωποι υιοθετούν καταστάσεις και γεγονότα, απλά με ένα “like”, ακόμα και αν στην πραγματική τους ζωή δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να τα υιοθετήσουν.

Ένα άλλο 16χρονο κορίτσι, εξηγώντας τις συνήθειές της στην κοινωνική δικτύωση. “Το instagram είναι κυρίως για τη δημοσίευση φωτογραφιών, το Twitter για να εκφράζεις τις σκέψεις σου. Το Facebook είναι και τα δύο μαζί, οπότε πρέπει κάποιος να τα κάνει και τα δύο ταυτόχρονα.. Πάντως, εγώ προτιμώ να δημοσιεύω περισσότερες φωτογραφίες στο instagram. Moυ μοιάζει πιο φυσικό και πιο κοντά στην πραγματική ζωή”, συμπληρώνει.