Το Ισραήλ στοχεύουν οι Anonymous

Η διεθνής διαδικτυακή κολεκτίβα, Anonymous υποστηρίζει πως μία νέα “κυβερνοεπίθεση” που ξεκίνησε εναντίον κυβερνητικών ιστοσελίδων του Ισραήλ, μέσα στο περασμένο σαββατοκύριακο, έχει προκαλέσει ζημιές δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, Ισραηλινοί αξιωματούχοι λένε πως δεν υπήρξαν σημαντικές διαταραχές.

Οι Anonymous ισχυρίζονται πως επιτέθηκαν σε περισσότερες από “μία ντουζίνα” επίσημες ιστοσελίδες, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της αστυνομίας του Ισραήλ, του Γραφείου του Πρωθυπουργού, του Υπουργείου Απορρόφησης Μεταναστών αλλά και του Κεντρικού Γραφείου Στατιστικής. Επίσης, εκτός λειτουργίας ήταν και η ιστοσελίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της χώρας, με τους Anonymousνα αναλαμβάνουν την ευθύνη μέσω ανακοίνωσης στο Twitter.

Οι ζημιές, υπολογίζεται πως ξεπερνούν τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια, μετά από επιθέσεις σε περισσότερες από 100.000 ιστοσελίδες στο σύνολο, 40.000 λογαριασμών στο Facebook, 5.000 λογαριασμών στο Twitter και 30.000 τραπεζικών λογαριασμών που άνηκαν σε Ισραηλινούς.

Ωστόσο, ο Yitzhak Ben Yisrael, εκπρόσωπος του National Cyber Bureau της κυβέρνησης, δήλωσε πως η συγκεκριμένες επιθέσεις προκάλεσαν την ελάχιστη δυνατή αναστάτωση στους βασικούς κυβερνητικούς δικτυακούς τόπους.

“Μέχρι στιγμής είναι όπως το περιμέναμε, δεν υπάρχει σχεδόν καμία πραγματική ζημιά”, υποστήριξε ο Ben Yisrael με δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης. “Οι Anonymous δεν έχουν τις ικανότητες να καταστρέψουν ζωτικές υποδομές της χώρας. Άλλωστε αν αυτή ήταν η πρόθεσή τους, τότε δε θα είχαν ανακοινώσει την επίθεση πριν αυτή λάβει χώρα. Απλά θέλουν να δημιουργήσουν θόρυβο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης”.

Μέλη από τη δικτυακή κολεκτίβα είχαν προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα πως “θα διαταράξουν και θα σβήσουν το Ισραήλ από το χάρτη του Internet” στις 7 Απριλίου, λέγοντας πως η κυβέρνηση ξεπέρασε τα όρια, όταν απείλησε να διακόψει όλες τις τηλεπικοινωνίας αλλά και το Internet στη εντός και εκτός της Γάζας.