Το Σύμπαν μέσα από μία εκπληκτική Flash περιήγηση

Από τα νανοσωματίδια μέχρι τους γαλαξίες, η επιστήμη έχει φτάσει σε σημείο που μπορεί να καταλάβει πολλά για το πως λειτουργεί το σύμπαν μας. Ωστόσο είναι πολύ δύσκολο να βάλλει όλα τα πράγματα σε ένα καλούπι.

Μερικά εκπληκτικά annimations προσπαθούν να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε τα μεγέθη του σύμπαντος, από τις μικρότερες δομές μέχρι ολόκληρους γαλαξίες.

Το πρώτο annimation δημιουργήθηκε από τους σχεδιαστές David Paliwoda και Jesse Williams στο Λονδίνο και παρουσιάζει το πόσο μακρυά είναι πραγματικά ο Άρης. Η παρουσίαση έχει γίνει συνδυάζοντας την απόσταση με τα εικονοστοιχεία των οθονών, θεωρώντας πως η διάμετρος της γης είναι 100 pixels.

Η δεύτερη παρουσίαση “The Scale of the Universe 2” είναι ουσιαστικά ένα εκπληκτικό εργαλείο Flash, που δημιουργήθηκε από τους Cary και Michael Hwang και δείχνει με πολύ εντυπωσιακό τρόπο τα διάφορα μεγέθη που μπορούμε να συναντήσουμε στον κόσμο μας.

Με ένα απλό κλικ πάνω σε οποιοδήποτε αντικείμενο, εμφανίζονται σχετικές πληροφορίες αλλά και μία μικρή περιγραφή του. Επίσης χρησιμοποιώντας το scroll του ποντικιού σας ή την μπάρα που βρίσκεται στο κάτω μέρος της εικόνας, μπορείτε να περιηγηθείτε από τα μικρότερα αντικείμενα του κόσμου μας στα μεγαλύτερα, σε ένα ταξίδι από το σύμπαν που μπορούμε να παρατηρήσουμε, μέχρι και τις μικρότερες γνωστές δομές.