Blink: η νέα μηχανή rendering για το πρότζεκτ Chromium από την Google

Η Google προχώρησε μία πολύ σημαντική ανακοίνωση σήμερα, που αφορά το μέλλον του Chrome. Η αμερικανική εταιρία ανακοίνωσε πως θα δημιουργήσει μία νέα μηχανή rendering για το πρότζεκτ Chromium, με την ονομασία Blink που θα βασίζεται στο Webkit. Πρόθεση της εταιρίας είnαι η σταδιακή ενσωμάτωση του Blink και στο Chrome.

Το Chromium υποστηρίζει διαφορετική αρχιτεκτονική multiprocess από τους υπόλοιπους browsers που βασίζονται στο Webkit, όπως υποστηρίζει η εταιρία. Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει εμπόδια στο ρυθμό της καινοτομίας και ανάπτυξης νέων εκδόσεων, και έτσι η Google αποφάσισε να στραφεί στο Blink.

Η απόφαση που πήρε η Google δεν ήταν εύκολη, όμως υποστηρίζει πως η ύπαρξη πολλαπλών μηχανών rendering, θα βοηθήσει στη βελτίωση ολόκληρου του οικοσυστήματος του διαδικτύου.

Μάλιστα, σε αυτή την προσπάθεια της, η Google βρήκε ήδη ένα σύμμαχο, την Opera που όπως ανακοίνωσε σκοπεύει να ενσωματώσει το Blink rendering engine.

Τέλος, να θυμίσουμε πως λίγες ώρες πριν, είχε ανακοινωθεί η συνεργασία των Samsung και Mozilla για τη δημιουργία του Servo, μίας νέας μηχανής για πλοήγηση στο διαδίκτυο, που θα συνεργάζεται με το Android και θα αποτελέσει σημαντική πρόκληση για το Webkit.