Εικόνες GIF στους λογαριασμούς του Google+

Μετά την προσθήκη της δυνατότητας αναζήτησης εικόνων GIF στη δημοφιλή μηχανή Google Search, η Google συνεχίζει να στηρίζει τον συγκεκριμένο τύπο αρχείων, ανακοινώνοντας πως πλέον θα είναι δυνατό για τους χρήστες του Google+, να προσθέτουν κινούμενες εικόνες ως profile picture.

Τα αρχεία κινούμενων εικόνων GIF έχουν κάνει την εμφάνισή τους πριν περίπου 25 χρόνια και ενώ ήταν αρκετά διαδεδομένα, ειδικά μετά την άνθηση των κοινωνικών δικτύων, οι μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας αλλά και οι γνωστές ιστοσελίδες δεν είχαν ασχοληθεί ιδιαίτερα με την εκμετάλλευσή τους.

Η Google, βλέποντας την απήχηση τους, αποφάσισε να δώσει αρχικά τη δυνατότητα στους χρήστες της να μπορούν να τα αναζητήσουν και στη συνέχεια τους δίνει επιλογές για τη χρήση τους.

Η νέα δυνατότητα είναι διαθέσιμη για την έκδοση του Google+ τόσο για ηλεκτρονικούς υπολογιστές όσο και για φορητές συσκευές. Μέχρι στιγμής, οι αντιδράσεις του κόσμου είναι ανάμεικτες, καθώς αρκετοί έχουν ενθουσιαστεί από την ιδέα και έχουν ήδη αντικαταστήσει τις φωτογραφίες του προφίλ τους με εικόνες GIF, ενώ πολλοί υποστηρίζουν πως οι κινούμενες εικόνες είναι αντιαισθητικές και ζαλίζουν.