Τα tablets “μπαίνουν”για τα καλά στη ζωή μας

Τα tablet ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα smartphones στη χρήση του Internet, σύμφωνα με νέα έρευνα της Adobe, που δείχνει πως το ποσοστό στη θέαση ιστοσελίδων είναι πλέον μεγαλύτερο στις ταμπλέτες.

Η Adobe ανέλυσε περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο επισκέψεις ιστοσελίδων, από περισσότερα από 1.000 websites και ανακάλυψε πως το 8% της κίνησης προέρχεται από tablet συσκευές, τη στιγμή που τα smartphones βρίσκονται στο 7%. Φυσικά τη μερίδα του λέοντος παίρνουν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Παρά το γεγονός ότι οι smartphone συσκευές είναι κατά πολύ περισσότερες, τα tablets καταφέρνουν να τις ξεπεράσουν έως και 1,7 φορές στη θέαση ιστοσελίδων, έχοντας μάλιστα και περισσότερο χρόνο παραμονής σε αυτές.

Στη συνέχεια η έρευνα παρατηρεί την ηλεκτρονική κίνηση των tablets ανά χώρα, δείχνοντας πως αυτή έχει διπλασιαστεί σχεδόν από την προηγούμενη χρονιά, με το Ηνωμένο Βασίλειο να παρουσιάζει το μεγαλύτερο ποσοστό χρήσης με 12,2%, ενώ την Κίνα το μικρότερο με 3,1%.

Τα αποτελέσματα, δείχνουν πως μόλις έξι χρόνια μετά την κυκλοφορία του iPhone, που σήμανε την επανάσταση στην κινητή τηλεφωνία, και μόλις τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτο iPad, οι φορητές συσκευές, δείχνουν σημαντική άνοδο, δείχνοντας πως το μέλλον του Internet είναι σίγουρα φορητό. Από την άλλη πλευρά όμως, οι φορητές συσκευές έχουν ακόμα πολύ δρόμο για να καλύψουν τη διαφορά από τους ηλεκτρονικού υπολογιστές.