Το Vimeo παρουσιάζει τη νέα προσθήκη με το όνομα “Looks”

Τα βίντεο που βρίσκει κανείς στο Vimeo είναι γνωστό πως έχουν, έστω και λίγο, καλύτερη ποιότητα από το μέσω βίντεο τουYoutube. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί η παρουσίαση της νέας προσθήκης, “Looks”, με την οποία ακολουθεί την τάση των φωτογραφικών φίλτρων και γενικά της επεξεργασίας εικόνας.

Πρόκειται για ένα νέο εργαλείο που δίνει τη δυνατότητα σε όποιον θέλει να “ανεβάσει” ένα βίντεο, να το επεξεργαστεί προσθέτοντάς του ένα φίλτρο, από τα 500 οπτικά εφέ που περιέχει ήδη. Η επιλογή βρίσκεται στα βελτιωτικά εργαλεία (Εnhancer Τools).

Τα πάντα γίνονται απευθείας μέσα από τον πλοηγό περιήγησης στο Internet και ο χρήστης είναι σε θέση να κάνειπροεπισκόπηση κάθε ενέργειας, σε πραγματικό χρόνο, πριν αποφασίσει αν αυτή δίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Με το μεγάλο αριθμό επιλογών, το Vimeo έχει κατηγοριοποιήσει τα διαθέσιμα Looks με βάση το είδος και τη διάθεση, για να βοηθήσει τους χρήστες να επιλέξουν το ειδικό εφέ που είναι πιο πιθανό να ταιριάζει με το βίντεο τους.

Μία από τις επιλογές που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι το γεγονός πως η ιστοσελίδα μπορεί από μόνη της να επιλέξει ένα Look αυτόματα "με βάση την τεχνική ανάλυση του βίντεο του χρήστη και τα κοινωνικά του στοιχεία".

To Vimeo σχεδιάζει να επεκτείνει σταδιακά το πλήθος των Looks που θα προσφέρει, μία υπηρεσία που επιτεύχθηκε χάρη στη συνεργασία με τη Vivoom, και θα φτάσει σε όλους τους εγγεγραμμένους χρήστες μέσα στις επόμενες 90 ημέρες.