Πρόστιμο σε Gamer για τη δημιουργία χάρτη του μετρό στο Μόντρεαλ

Ένας Καναδός Gamer αντιμετωπίζει σχεδόν 50.000 δολάρια σε πρόστιμο για την δημιουργία μίας πίστας του Counter-Strike, που αναπαριστά το σταθμό Berri-UQAM του Μόντρεαλ, με τους υπεύθυνους να τονίζουν πως η κυκλοφορία ενός τέτοιου χάρτη μπορεί να προκαλέσει σημαντικά ζητήματα ασφαλείας του σταθμού.

Ο Diego Liatis, παρόλα αυτά ανακοίνωσε στο Ars Technica ότι σκοπεύει να κυκλοφορήσει τον χάρτη τον ερχόμενο Μάρτιο, είτε τελικά του αποδοθεί το πρόστιμο είτε όχι.

Ο Liatis, ξόδεψε περίπου εννέα μήνες για τη δημιουργία του χάρτη για το παιχνίδι Counter-Strike: Global Offensive, ελπίζοντας να προλάβει να τον παρουσιάσει στην εκδήλωση LAN ETS 2013, που θα λάβει μέρος στο Μόντρεαλ. Αρχικά είχε έρθει σε επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές, ζητώντας την άδεια τους για τη δημιουργία του χάρτη, αίτημα που απορρίφθηκε, με τον Laitis να τον δημιουργεί ούτως η άλλως.

Οι υπεύθυνοι συγκοινωνιών, δηλώσαν πως μία πιστή αναπαράσταση του σταθμού, μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά θέματα στην ασφάλεια των επιβατών. Ένας τρομοκράτης, για παράδειγμα, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον εν λόγω χάρτη για να σχεδιάσει μία επίθεση.

Η μήνυση ωστόσο, δε γίνεται για λόγους ασφαλείας, αλλά για εμπορικούς. Πολλά σημεία του σταθμού, δεν μπορούν να αναπαραχθούν αφού υπόκεινται σε νόμους πνευματικής ιδιοκτησίας. Ο Liatis από τη μεριά του, τονίζει πως είναι δικαίωμα του καθενός να τα αναδημιουργήσει ψηφιακά, όπως είναι δικαίωμα του καθενός να τα φωτογραφίσει.

Ο Liatis θα συναντηθεί με τις αρχές, όντας πρόθυμος να κάνει την υποχώρηση και να αφαιρέσει το λογότυπου των αρχών αλλά και ένα αναγνωρίσιμο έργο τέχνης που υπάρχει μέσα σε αυτόν, όμως δε πρόκειται να δεχθεί άλλους συμβιβασμούς, λέγοντας πως το λογότυπο του σταθμού θα παραμείνει ως έχει. Μάλιστα, δε σταματάει εκεί και προκαλεί τις αρχές, λέγοντας πως σκοπεύει στο μέλλον να δημιουργήσει χάρτες και από άλλες καναδικές τοποθεσίες.

Σχετικά Tags
Games