Μηχανή διαχωρισμού…μπισκότων Oreo!

Το ερώτημα που κατά καιρούς έχει διχάσει τους “οπαδούς” των μπισκότων Oreo, έχει να κάνει με τις προτιμήσεις τους ανάμεσα στα μπισκότα ή την κρέμα που έχουν ανάμεσά τους.

Η γνωστή εταιρία κυκλοφόρησε στα πλαίσια του αμερικανικού Super Ball, μία διαφημιστική καμπάνια που βασίζεται πάνω σε αυτό το δίλημμα. Το βίντεο παρουσιάζει τον αυτοαποκαλούμενο φυσικό, David Neevel, ως την διάνοια που κρύβεται πίσω από το πολύπλοκο μηχάνημα που αφαιρεί αυτόματα την κρέμα από οποιοδήποτε μπισκότο Oreo.

Με φωνή που προδίδει τον σαρκασμό, ο Neevel αφηγείται στα τέσσερα λεπτά του διαφημιστικού βίντεο, όλες τις θυσίες και τις προσπάθειες που έπρεπε να κάνει κατά τη διάρκεια των "0,04 χρόνων", που του πήρε για να χτίσει αυτό το “μαραφέτι”. Αποτελούμενο από "εργαλεία, σύρμα και ξύλο" η μηχανή χωρίζει κάθε μπισκότο με ένα τσεκούρι, πριν αφαιρέσει την κρέμα από το κάθε μισό.

Το βίντεο, το οποίο αναπτύχθηκε από το πρακτορείο Wieden + Kennedy Portland, αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης κοινωνικής εκστρατεία των μέσων ενημέρωσης, που καλεί τους καταναλωτές να ανεβάσουν φωτογραφίες από μπισκότα Oreo στο Instagram και να τα συνδέσουν με τα hashtags, #cookiethis ή #cremethat.

Είναι μια διαφήμιση, βασισμένη στις κραυγαλέα παρωδία που είναι της μόδας στο YouTube σήμερα, όμως ταυτόχρονα είναι δύσκολο να βρείτε σφάλμα στην εκτέλεση της διαδικασίας. Εκτός, φυσικά και αν είστε λάτρης της κρέμας!