Σημαντικό μερίδιο κατακτά το Skype

Το Skype φαίνεται πως έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, σύμφωνα με έρευνα της στατιστικής εταιρίας TeleGeography. Τα αποτελέσματα δείχνουν πως η χρήση του γνωστού προγράμματος αγγίζει το 30% των συνολικών διεθνών τηλεφωνικών κλήσεων.

Η εταιρία επισημαίνει πως οι διεθνείς τηλεφωνικές κλήσεις, αυξήθηκαν μέσα στο 2012 κατά 5%, φτάνοντας στο σύνολο τους τα 490 δισεκατομμύρια λεπτά ομιλίας. Την ίδια στιγμή το Skype παρουσίασε αύξηση της τάξης του 44% με κίνηση που άγγιξε τα 167 δισεκατομμύρια λεπτά. Πρόκειται μάλιστα, για διπλάσια αύξηση σε σύγκριση με όλους τους παρόχους τηλεφωνικών υπηρεσιών, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι υπηρεσίες ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων και “ιντερνετικών” κλήσεων, ασκούν τεράστια πίεση στους παρόχους τηλεφωνίας, αφού εφαρμογές όπως τα Skype, WhatApp, Google Voice, Viber και άλλα, έχουν προσελκύσει πολλούς “πελάτες” των πατροπαράδοτων εταιριών.

Αυτό υποστηρίζει και ο αναλυτής της TeleGeography, Stephan Beckert, που τονίζει πως οι πάροχοι υπηρεσιών θα πρέπει να βασίζονται σε σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ στην προκειμένη περίπτωση παρατηρείται πτώση αυτών των ρυθμών.

Σχετικά Tags
Skype