300 εκατομμύρια χρήστες και μετάβαση στο WebKit για τον Opera

Η εταιρία ανάπτυξης του γνωστού browser, Opera, ανακοίνωσε πως κατάφερε να ξεπεράσει τα 300 εκατομμύρια χρήστες σε παγκόσμιο επίπεδο, με τον πλοηγό να είναι εδώ και καιρό διαθέσιμος σε πολλές συσκευές και πλατφόρμες.
 

Εκτός όμως από το το νέο ρεκόρ χρηστών για την εταιρία, αποκάλυψε και τη μετάβαση της στο WebKit, μία μηχανή rendering, που ήδη βρίσκεται πίσω από πλοηγούς όπως ο Safari και ο Chrome. To WebKit δίνει τη δυνατότητα για πολύ μεγαλύτερη συμβατότητα με ιστοσελίδες, αφού ενσωματώνει όλες τα τελευταία ηλεκτρονικά πρότυπα, όπως το HTML 5.

Μέχρι στιγμής, η ομάδα ανάπτυξης του Opera, προσπαθούσε να δημιουργήσει από μόνη της αυτά τα πρότυπα στη δική της μηχανή, με αποτέλεσμα να χάνει αρκετό χρόνο, σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Πλέον σίγουρα θα καταφέρει να ενσωματώσει τις δικές βελτιώσεις, δουλεύοντας απερίσκεπτα, σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα.

Η εμπειρία της εταιρίας στο χώρο, συνοδεύεται και από πολλές καινοτομίες, που πλέον έχουν υιοθετήσει και οι ανταγωνιστές της, όπως οι καρτέλες (tabs). Η μετάβαση της στο WebKit θα γίνει σταδιακά μέσα στη χρονιά, ξεκινώντας από την έκδοση για smartphones, που ίσως πάρουμε μία πρώτη γεύση στην επερχόμενη έκθεση MWC 2013.