Δέκα χρόνια από τη δημιουργία του Isohunt

Πρόκειται για μία από τις πιο γνωστές και από τις παλαιότερες ιστοσελίδες διαμοιρασμού αρχείων torrent. Το IsoHunt κλείνει σήμερα τα 10 του χρόνια και συνεχίζει ακάθεκτο, παρά τις συνεχείς δικαστικές διαμάχες των τελευταίων επτά χρόνων με τη βιομηχανία του Holywood.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της υπηρεσίας, Gay Fung “κάποιοι μπορεί να πιστεύουν πως οι χρήστες του Internet χάνουν, απέναντι στα “καρτέλ της κατοχύρωσης”, επιτρέψτε μου να πιστεύω το αντίθετο”.Το γεγονός ότι το IsoΗunt άντεξε όλα αυτά τα χρόνια, τη στιγμή που πολλές άλλες αντίστοιχες υπηρεσίες έχουν κλείσει, αποτελεί από μόνο του ένα τεράστιο επίτευγμα.

Ο ίδιος ο Fung, δηλώνει πως “όταν ξεκίνησα το IsoHunt, ενώ ήμουν φοιτητής ακόμα, πραγματικά δε μπορούσα να φανταστώ ότι θα συνέχιζα να δουλεύω εδώ για τόσα χρόνια. Napster, Kazaa, Suprnova, LokiTorrent. Πολλά μεγάλα ονόματα που ήρθαν και έφυγαν και το Internet έχει αλλάξει”.

Παρά το γεγονός των δικαστικών διώξεων, το IsoHunt παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή torrent sites. Έχει εκατομμύρια χρήστες καθημερινά, καθώς και περισσότερα από 11 εκατομμύρια torrents συνολικά, τη στιγμή που πέρυσι το νούμερο άγγιζε τα 8 εκατομμύρια.