“Οι επιθέσεις DDoS είναι διαμαρτυρία”

Αυτό δηλώνουν οι Anonymous και απαιτούν την αναγνώριση τους

Εδώ και πολύ καιρό, πλέον, είναι γνωστή η δράση της ηλεκτρονικής ομάδας των Anonymous, στην τεχνολογική κοινότητα και όχι μόνο. Η δράση τους, από κάποιους έχει συνδεθεί με τη λέξη “αναρχία” ενώ άλλοι τους θεωρούν σύγχρονους “τιμωρούς” του ρατσισμού, της λογοκρισίας και της χειραγώγησης των κυβερνήσεων.

Οι επιθέσεις που εξαπολύουν, συνήθως με τη μέθοδο DDoS (Distributed Denial of Service), έχουν ως στόχο τους να περάσουν κάποιο μήνυμα και συνήθως συνοδεύονται από δηλώσεις υπέρ της ελευθερίας του Internet και γενικότερα.

Με αφορμή το γεγονός πως ο Λευκός Οίκος εγκαινίασε την ιστοσελίδα “We the People”, στην οποία οι πολίτες μπορούν να προτείνουν τα αιτήματα τους, πολλοί οπαδοί των Anonymous, ήδη έκαναν αίτηση, ώστε οι επιθέσεις DDoS της ομάδας, να πάψουν να θεωρούνται κακόβουλες ενέργειες και να αναγνωριστούν ως πράξεις διαμαρτυρίας.

Ο Λευκός Οίκος, από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας της νέας αυτής υπηρεσίας, είχε δεσμευτεί πως όσα αιτήματα συλλέξουν αρκετές ψήφους, θα τα θέσει προς συζήτηση στην αμερικανική Γερουσία.

Τα επιχειρήματα που υποστηρίζουν την παραπάνω θέση, τονίζονται σε σχετική αναφορά της αίτησης λέγοντας πως “οι επιθέσεις DDoS δεν είναι σε καμία περίπτωση κακόβουλες ενέργειες, μάλιστα δεν έχουν καμία διαφορά από το να πατάει κάποιος συνεχώς το κουμπί επαναφόρτωσης στον browser του, απλά σε ακόμα μεγαλύτερη κλίμακα. Με αυτό το σκεπτικό, δεν διαφέρει σε τίποτα από διαμαρτυρία κατάληψης κάποιου κτηρίου. Εκεί, μία ομάδα ανθρώπων στέκονται σε ένα κτήριο και εκφράζουν τις ανησυχίες και τα παράπονα τους ενώ στη περίπτωση των Anonymoys, ένα αντίστοιχο γκρουπ ανθρώπων κάνει ακριβώς το ίδιο σε μία ιστοσελίδα καθυστερώντας την λειτουργία της για μικρό χρονικό διάστημα”.

Η αίτηση, όπως φαίνεται, έγινε με σκοπό να αποφυλακιστούν άμεσα όσοι κατηγορήθηκαν για τη συμμετοχή τους σε επιθέσεις DDoS και οτιδήποτε σχετικό με τις συγκεκριμένες επιθέσεις να διαγραφεί από το ποινικό τους μητρώο.

Η αμερικάνικη ιστοσελίδα, δεν διαθέτει τα στοιχεία του αποστολέα της αίτησης και δεν έχει καμία ένδειξη αν πίσω από αυτή βρίσκεται ένας άνθρωπος ή μία οργανωμένη ομάδα. Πάντως, προς το παρόν δεν έχει καταφέρει να πλησιάσει τον στόχο των 25.000 ψήφων που απαιτούνται από τον λευκό οίκο, ώστε να ληφθεί σοβαρά υπόψιν από το γραφείο του Barrack Obama. Μέχρι αυτή τη στιγμή, έχει συγκεντρώσει λιγότερες από 1.800 ψήφους, με την αίτηση να έχει ισχύ μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου.