Προτίμηση του κοινού σε συσκευές πολλαπλών χρήσεων

Η επιθυμία των καταναλωτών να απαλλαγούν, από τη σπατάλη χρημάτων και τη δυσκολία μεταφοράς πολλών συσκευών, τους στρέφει στην αγορά συσκευών που πραγματοποιούν πολλές χρήσεις ταυτόχρονα. Αυτό απέδειξε στατιστική έρευνα της Accenture.

Πιο συγκεκριμένα, συσκευές που έχουν τη δυνατότητα να εκτελέσουν περισσότερες λειτουργίες από μία, όπως τα smartphones (41%), τα tablets (23%), οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές (36%) και οι νέες “έξυπνες” τηλεοράσεις (33%), αναμένεται να αποφέρουν μέσα στο 2013 περισσότερα από 1,1 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Η έρευνα περιελάμβανε πληθώρα ερωτήσεων, 16 διαφορετικά είδη συσκευών και βασίστηκε στις απαντήσεις 11.000 καταναλωτών. Τα αποτελέσματα δείχνουν ξεκάθαρα, πως οι χρήστες προτιμούν συσκευές που με ευκολία τους επιτρέπουν την πρόσβαση σε περισσότερες από μία υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα να παρακολουθούν τηλεόραση και να ελέγχουν τα emails τους ή να μπορούν να μοιραστούν τις φωτογραφίες τους στα κοινωνικά δίκτυα αμέσως μετά τη λήψη τους.

Φυσικά, υπάρχουν και εξαιρέσεις, με πιο τρανταχτά παραδείγματα αυτά των Blu-ray players ή των πλοηγών οδήγησης (GPS). Αυτό αποδίδεται στο γεγονός, ότι οι εξειδικευμένες συσκευές σε αυτές τις υπηρεσίες έχουν ποιοτικότερα αποτελέσματα κατά τη χρήση.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως οι καταναλωτές επιλέγουν τις συσκευές τους αναλόγως και με το λειτουργικό σύστημα που αυτές διαθέτουν, αφού φαίνεται να προτιμούν τη χρήση μίας κοινής πλατφόρμας και λογικής.