“Σπάνε” τα ρεκόρ τα smartphones αυτά τα Χριστούγεννα

Γενικά οι περίοδος των Χριστουγέννων είναι μια καλή εποχή για την αγορά των smartphones και η φετινή χρονιά το απέδειξε, καταγράφοντας τις περισσότερες ενεργοποιήσεις νέων συσκευών από κάθε άλλο χρόνο.

Πιο συγκεκριμένα, όπως δήλωσε και το διαφημιστικό δίκτυο, Flurry, πουλήθηκαν περισσότερες από 17,4 εκατομμύρια iOS και Android smartphones, ανήμερα τα Χριστούγεννα. Η μεγάλη επιρροή του κλίματος των εορτών είναι ξεκάθαρη ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως μέχρι και τις αρχές Δεκεμβρίου οι πωλήσεις άγγιζαν κατά μέσω όρο τα 4 εκατομμύρια σε καθημερινή βάση.

Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι πέρυσι την ίδια ημέρα ο αριθμός των πωλήσεων έφτανε στα 6.8 εκατομμύρια, δείχνοντας έτσι ότι τα smartphones έχουν γίνει πλέον τρόπος ζωής για όλους μας.

Εκτός από τις ενεργοποιήσεις νέων συσκευών, η Flurry κράτησε τα δεδομένα και για τις εφαρμογές που κατέβασαν οι χρήστες την ημέρα των Χριστουγέννων, με το νούμερο να αγγίζει τα 328 εκατομμύρια downloads. Η Flurry συλλέγει τα στοιχεία της με βάση τα επίσημα στατιστικά δεδομένα που ανακοινώνουν η Apple και η Googleκαι φυσικά με τις περισσότερες από 260.000 εφαρμογές που ενσωματώνει το σύστημά της.