Facebook VS… 1%: Ολομέτωπη επίθεση στην παραπληροφόρηση

Ο ιδρυτής του, Μαρκ Ζούκερμπεργκ είχε δηλώσει ότι το 99% του περιεχομένου στο Facebook είναι αυθεντικό

Παρ' ότι ο ίδιος ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, επιμένει ότι οι παραπλανητικές ειδήσεις αποτελούν ένα περιθωριακό πρόβλημα για το μέσο λέγοντας ότι «περισσότερο από 99% του περιεχομένου που βλέπουν οι άνθρωποι (στο Facebook)είναι αυθεντικό», φαίνεται ότι παίρνει πολύ στα σοβαρά και αυτό το υπόλοιπο 1%.

Έτσι, ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής του Facebook, ανακοίνωσε νέα μέτρα για την αντιμετώπιση των παραπλανητικών ή ψευδών ειδήσεων.

«Γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι θέλουν ακριβείς πληροφορίες. Εργαζόμαστε ήδη εδώ και πολύ καιρό, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα και παίρνουμε πολύ σοβαρά αυτή την ευθύνη» έγραψε το Σάββατο σε ανάρτησή του ο Ζούκερμπεργκ. Ο ίδιος δήλωσε ότι η εταιρεία «βασίζεται στην κοινότητα του Facebook, η οποία παρέχει βοήθεια για τον διαχωρισμό των αληθινών από τις ψευδείς ειδήσεις».

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο (απερχόμενος) πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα είχε χαρακτηρίσει ως απειλή για τους δημοκρατικούς θεσμούς. Την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η απαξίωση των ειδησεογραφικών οργανισμών και η διάδοση της παραπληροφόρησης απειλούν τους εν λόγω οργανισμούς.

«Αν δεν παίρνουμε σοβαρά τα γεγονότα και το τι είναι αλήθεια και τι όχι, αν δεν μπορούμε να διαχωρίσουμε τα σοβαρά επιχειρήματα από την προπαγάνδα, τότε βρισκόμαστε ενώπιον ενός πολύ σημαντικού προβλήματος», δήλωσε ο Ομπάμα κατά τη συνέντευξη Τύπου.