Το TechCrunch “συναντά” τις ελληνικές εφαρμογές

Η αναγνωρισμένη αμερικανική ιστοσελίδα, που ασχολείται με θέματα τεχνολογίας, TechCrunch, αποφάσισε να διοργανώσει μία εκδήλωση στη χώρα μας με σκοπό να συναντήσει από κοντά τους Έλληνες προγραμματιστές και την ελληνική εκδοχή των τεχνολογικών καινοτομιών.

Η Αλεξία Τσότση, συντάκτρια στο γνωστό site, εμπνεύστηκε μαζί με τον σύντροφό της, Νίκο Μπονάτσο (συνιδρυτής του SV Greeks & Greekamericans Club και αντιπρόεδρος στο General Catalyst Partners), τη συγκεκριμένη εκδήλωση και δημοσίευσε ένα άρθρο με λεπτομέρειες για το πρόγραμμα αλλά και τους λόγους που τους οδήγησαν σε μία τέτοια απόφαση.

Η ίδια λοιπόν, δηλώνει μέσα από τη στήλη της πως πολλά έχουν αλλάξει στον τομέα της τεχνολογία από το καιρό που έφυγε από τη χώρα μας, πριν από περίπου δέκα χρόνια. Τονίζει πως, παρά την οικονομική κρίση και τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας, η Έλληνες προγραμματιστές έχουν κάνει μεγάλα βήματα προόδου και ακολουθώντας την παγκόσμια αγορά, δημιουργούν ολοένα και περισσότερα πρότζεκτ που έχουν πραγματικό ενδιαφέρον. Μάλιστα υποστηρίζει πως ίσως αυτές οι πρωτοβουλίες βοηθήσουν τη χώρα μας να ανατρέψει την οικονομική κατάσταση σε μερικά χρόνια.

Η εκδήλωση ονομάζεται TechCrunch Meet Up in Athens και θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιανουαρίου 2013 στο μουσείο Μπενάκη. Ήδη έχουν γίνει επαφές με φιλόδοξους προγραμματιστές και πετυχημένες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους να “συναντηθούν” και να ανταλλάξουν απόψεις, σε ένα event που θα διαρκέσει περισσότερες από τρεις ώρες.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ξεκινήσει στις πέντε το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί περίπου στις δέκα το βράδυ. Θα περιλαμβάνει συζητήσεις και παρουσιάσεις, τόσο από τα μέλη του TechCrunch όσο και από Έλληνες προγραμματιστές που είναι υπεύθυνοι για πολλές γνωστές ελληνικές εφαρμογές.

Κλείνοντας, η Αλεξία Τσότση, κάνει αναφορά στην πλούσια ιστορία της χώρας μας, και υπογραμμίζει την ικανοποίηση της από την προθυμία και τον ενθουσιασμό που διαπίστωσε πως υπάρχει στην ελληνική τεχνολογική κοινότητα. Τέλος ευχαριστεί την Microsoft Hellas για την προσφορά της στην διεξαγωγή αλλά και οργάνωση της εκδήλωσης.