Πώς να δείτε πόσες πληροφορίες έχει η Google για εσάς

Η εφαρμογή που δείχνει τι στοιχεία έχει μαζέψει για την online συμπεριφορά σας

Από το τι καιρό θα κάνει, μέχρι τις αναζητήσεις για διάφορα μέρη του κόσμου, εστιατόρια και ξενοδοχεία, η Google είναι το πρώτο «λιμάνι» για τους χρήστες που ψάχνουν πληροφορίες.

Βέβαια, εκτός από τις πληροφορίες που αναζητούμε εμείς στη δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης, η Google συλλέγει από αυτές διάφορα άλλα στοιχεία και γνωρίζει ακόμη και μικρές λεπτομέρειες από την έρευνά μας. Αν και πολλοί μπορεί να μην το φαντάζονται η Google γνωρίζει πολλά πράγματα για τους χρήστες όπως το πού ζουν, ποια καταστήματα τους αρέσουν, το επόμενο προγραμματισμένο μέρος για διακοπές αλλά και πότε έχουν κανονίσει να φύγουν. Αν θέλετε, ωστόσο, να μάθετε τι ακριβώς γνωρίζει η Google για εσάς, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να μάθετε ποια είναι τα στοιχεία που συλλέγει από εσάς.

Κάνοντας κλικ στο Web & App Activity είναι το πρώτο βήμα για να δείτε πόσα πράγματα είναι γνωστά για εσάς στο διαδίκτυο από την Google. Το πιο σημαντικό πράγμα με αυτή την εφαρμογή είναι ότι δίνει τόσες πληροφορίες, ενώ επίσης είναι όλα ρυθμιζόμενα. Μπορείτε να επιλέξετε τι έχετε ψάξει την τελευταία μέρα, εβδομάδα ή μήνα ακόμη και τι έχετε ψάξει ανέκαθεν. Ένα ραβδόγραμμα παρουσιάζει τις αναζητήσεις σας ανά ημέρα καθώς και το συνολικό αριθμό αναζητήσεων που έχετε κάνει το προηγούμενο διάστημα. Θα δείτε επίσης τις πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες για εσάς καθώς και τα τελευταία πράγματα που... googlάρατε. Αυτό που δεν εμφανίζεται βέβαια, είναι ο,τι αναζήτηση έχετε κάνει με ανώνυμη περιήγηση.

Σε ένα άλλο σημείο της εφαρμογής φαίνεται το φύλο και η ηλικία σας και μπορεί επίσης να εμφανιστούν κάποια ενδιαφέροντά σας στην κορυφή της εφαρμογής. Έτσι σε μερικά μόνο κλικ μπορείτε εύκολα να δείτε ποιες ποιο είναι το προφίλ σας που είναι γνωστό στο διαδίκτυο. Ένα ακόμη πιο διασκεδαστικό πράγμα είναι ότι μπορείτε να πατήσετε διάφορες διασκεδαστικές αναζητήσεις για να το... μπερδέψετε εντελώς.