Η Wikipedia τραγουδάει (ελληνικά) στο Μέγαρο Μουσικής

Όσοι θέλετε να συμμετέχετε ενεργά, επισκεφτείτε το Edit-a-thon στις 23 Μαρτίου

Πώς θα σας φαινόταν η Wikipedia να τραγουδάει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και μάλιστα στα ελληνικά; Και κυρίως, πώς θα σας φαινόταν αν κι εσείς μπορούσατε να βοηθήσετε σε αυτό; Να ξέρετε ότι μπορείτε να βοηθήσετε και το πρώτο βήμα μπορείτε να το κάνετε αν επισκεφτείτε το Edit-a-thon στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 23 Μαρτίου.

Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση έχει η Μουσική Βιβλιοθήκη των Φίλων της Μουσικής, με τη συμμετοχή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του ολλανδικού οπτικοακουστικού ινστιτούτου Netherlands Institute for Sound and Vision, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Europeana Sounds.

Στην ημερίδα (14:00-20:30) μπορούν να συμμετέχουν αφενός φίλοι της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και, αφετέρου, πεπειραμένοι ή νέοι χρήστες της Wikipedia. Στόχος είναι η συνεργασία των δύο πλευρών, ώστε η ελληνική Wikipedia να εμπλουτισθεί με ήχους από τη συλλογή της Μουσικής Βιβλιοθήκης των Φίλων της Μουσικής.

Μουσικολόγοι και συντάκτες από την Ελληνική Κοινότητα της Wikipedia θα βρίσκονται κοντά στους συμμετέχοντες για να τους καθοδηγήσουν δωρεάν, ενώ η δράση θα υποστηριχθεί και από το δίκτυο της Ελληνικής Εταιρείας Ελεύθερου-Ανοιχτού Λογισμικού (ΕΕΛ/ΛΑΚ).

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, που συμμετέχει στο πρόγραμμα Europeana Sounds ως τεχνικός εταίρος, έχει αναπτύξει και θα παρουσιάσει την ανοικτή πλατφόρμα WITH, η οποία διευκολύνει την αναζήτηση, τη χρήση και την επαναχρησιμοποίηση ψηφιακών συλλογών πολιτισμού. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να την χρησιμοποιήσουν με βάση τη συλλογή της Μουσικής Βιβλιοθήκης και, με τη βοήθειά της, να επεξεργάζονται και να εμπλουτίζουν άρθρα στην Wikipedia.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να φέρει κανείς μαζί του τον φορητό υπολογιστή και τα ακουστικά του και να έχει ήδη δημιουργήσει προσωπικό λογαριασμό στη Wikipedia.