YouTube: 10 παράξενα που δεν γνωρίζετε για το διάσημο κανάλι

Εκατομμύρια χρήστες επισκέπτονται το YouTube κάθε μέρα, πιθανόν ένας είστε κι εσείς. Και όμως τα παρακάτω μάλλον δε τα γνωρίζετε

Εκατομμύρια χρήστες επισκέπτονται το YouTube κάθε μέρα. Πιθανόν ένας από αυτούς είστε κι εσείς. Πόσο καλά γνωρίζετε όμως το διάσημο κανάλι;

Διαβάστε παρακάτω 10 παράξενα πράγματα που πιθανότατα δεν γνωρίζετε για το YouTube:

1. Κάθε λεπτό μεταφορτώνονται ή αλλιώς «ανεβαίνουν» στο YouTube πάνω από 100 ώρες βίντεο!

2. Το παλιότερο βίντεο με γάτες που έχει ανέβει ποτέ στο YouTube χρονολογείται από το 1894.

3. Το μουσικό βίντεο «Gangnam Style» ήταν τόσο δημοφιλές που έσπασε τον μετρητή των προβολών στο YouTube, ο οποίος μετά από αυτό έπρεπε να αναβαθμιστεί.

4. Η γάτα-σταρ του YouTube, «Grumpy Cat», έβγαλε από τις διαφημίσεις περισσότερα χρήματα απ' όσα έβγαλε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Gwyneth Paltrow, το 2014.

5. Αν κάποιος πατήσει στην αναζήτηση του YouTube, τη φράση «Do the Harlem Shake», τότε το YouTube θα αρχίσει να παίζει το τραγούδι και το σήμα του YouTube θα αρχίσει... να «χορεύει»!

6. Το βίντεο με τα περισσότερα dislike στο YouTube είναι το «Baby» του Justin Bieber με πάνω από 4.400.000 dislikes (πράγμα βέβαια που δεν φαίνεται να τον πτοεί καθόλου).

7. Η Άννα Φρανκ υπάρχει σε βίντεο στο YouTube. Ο φακός μιας κάμερας την είχε συλλάβει να παρακολουθεί από το μπαλκόνι της ένα γάμο και θεωρείται το μόνο βίντεο με την Άννα Φρανκ που υπάρχει.

8. Το YouTube έχει ένα δικό του χώρο παραγωγής στο Λος Άντζελες το οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος δωρεάν, για να τραβήξει ένα βίντεο, αρκεί βέβαια να έχει 10.000 συνδρομητές στο κανάλι του.

9. Η γυναίκα που νοίκιαζε το γκαράζ της στους Sergey Brin και Larry Page το 1998, όταν έφτιαχναν την Google έγινε αργότερα η διευθύνων σύμβουλος του YouTube.

10. Το 60% των 1.000 πιο δημοφιλών βίντεο στο YouTube είναι μπλοκαρισμένα στη Γερμανία.